81-годишен дядо оцеля седмица затрупан в преспа

537
Добави коментар

Това се случва в Калифорния, след последните снеговалежи, които предизвикаха затруднения в много райони на щата.

81-годишният математик, бивш служител на НАСА, тръгнал на 4-часово пътуване от планинско градче в Калифорния към дома си в Невада, но така и не се прибрал.

Докато внукът и съпругата му го чакали, Джери Джурет се отклонил от пътя и попаднал в преспа, от която не успял да излезе. Според разказа му, оцелял седмица на кроасани, бисквити и стопен сняг, като използвал всичко научено от риалитита за оцеляване, които често гледал у дома. Успял да запази акумулатора на колата три дни, като периодично палил и гасил двигателя. Акумулаторът се изтощил напълно при едно отваряне на прозореца, за да вземе сняг и прозорецът останал отворен. Така Джери вече бил в опасност от хипотермия, но не се обезкуражил, а използвал всичко, което намерил в колата, за да се предпази.

Издирванията продължили седмица и за малко щели да се провалят, когато спасителите помислили колата на Джери за скала. За щастие го видели да им маха през отворения прозорец.

След прегледа в болница, мъжът бил с нормални жизнени показатели и никакви признаци на хипотермия.

„Щеше да бъде изключително нелепо, след всичко което е направил през живота си и всичко, което ни е оставил, да загине затрупан в преспа.“ разказва внукът му след щастливия край.