Майкрософт 365 ще ползва технологията на ChatGPT

418
Добави коментар

Майкрософт ще включи технологията на най-популярния изкуствен интелект в работния софтуер Майкрософт 365. Новата система се нарича Copilot и ще стане част от Word, Excel, PowerPoint и Outlook. Според компанията, това „фундаментално ще промени начина, по който работим.“

Функциите на Copilot ще включват обобщаване на дискусия или разговор, проведен чрез софтуера за онлайн видео срещи Teams, създаване на PowerPoint презентации, включително и със снимки, писане на чернови на имейли, анализ на документи, обобщения на данни и графики от таблици на Excel.

Технологията, която ще бъде включена, за да се постигне това, е базирана на същия езиков модел, на който се основава и ChatGPT. От компанията признават, че е възможно ИИ да греши понякога, но това няма да промени ползата от него.

„Всички искаме да се фокусираме върху тези 20 % от работата си, които наистина имат значение, но в 80 % от времето сме заети с други неща, които ни пречат на основната работа. Сopilot ще намали това бреме.“ казват в изявление от технологичният гигант, но не разкриват повече подробности.

Въпреки противоречивата употреба на ИИ, това е огромна стъпка в развитието на технологията. Ако досега използвахме ChatGPT за забавление или от любопитство, чрез включването на технологията в Майкрософт 365, ИИ директно ще влезе в ежедневието на милиони хора, които използват тези програми в работата си.