Как да научим детето да кара ролери?

1057
Добави коментар
Виктория Енева
Виктория Енева

Искате да научите детето да кара ролери? Подгответе се като прочетете нашите съвети.

Вземете каска, наколенки и налакътници, за да гарантирате безопасността на детето. То ще се чувства много по-сигурно по този начин, а също и вие.

Започнете с правилната поза.

Кажете на детето си да огъне коленете си и да се наведе леко напред. Ако започне да губи равновесие, накарайте ги да изпънат ръце настрани, за да балансира по-добре. Правилната поза ще предпази детето ви от нараняване, ако падне.

Научете детето си да ходи с ролерите

Кажете на детето да вдига всеки крак един по един, докато върви напред. В началото ходенето с ролери може да му се стори неудобно, защото краката са много тежки. След като детето ви заеме правилната поза, накарайте го просто да вдигне краката си един по един и да върви напред в права линия.

Научете детето си как да се плъзга

Плъзгането напред е едно от най-основните умения при карането на ролери. Кажете на детето да върви напред, но да удължа крачката си и да се опита да се пързаля напред един крак, преди да вдигне другия.

Ако успее да направи това, кажете му да се оттласне със задния си крак и да се засили напред с предния си крак, така че да се плъзга, вместо да върви. Докато се пързаля на един крак, трябва да повдигне другия крак от земята, за да не му пречи на движението.

Покажете му как да спира

Обяснете как е проектирана спирачката на ролерите му и как точно се изпозлва.

Научете детето си да се опитва да направи завой.

Завиването е свързано с изместване на телесното тегло по време на плъзгането. Накарайте детето си да започне да се плъзга по права линия, след което му кажете да премести телесното си тегло надясно. Докато се навежда леко, тялото му естествено ще се завърти надясно в мек завой. Нека детето опита това няколко пъти от двете страни, докато започнат да правят по-строги и по-бързи завои.

Бъдете позитивни и се забалявайте!