Разпитват Тръмп седем часа

1224
Добави коментар

Бившият американски президент Доналд Тръмп прекара седем часа, отговаряйки на въпроси, свързани с ново разследване, в което са включени и три от децата му. Това става седмица след историческото обвинение, касаещо плащане срещу мълчание и не е свързано с него.

Главният прокурор на Ню Йорк, Летиша Джеймс разследва бившият президент и децата му Доналд Младши, Иванка и Ерик в измами с данъци и застраховки от страна на Организация Тръмп, които са продължавали с години.

Тръмп дава показания в в офиса на Главния прокурор. Предишният път, когато е бил там по същата причина, миналият август, той е отказал да отговаря на въпросите на прокурора, като се е позовал на правото си да запази мълчание няколко стотин пъти.

Кристофър Кайс, юридически съветник на Тръмп разказва, че бившият президент е прекарал почти седем часа, отговаряйки на въпроси, касаещи „изключителния му бизнес успех“ и твърди, че „всички ще се изсмеят на идеята, че има някаква измама“ когато се изяснят фактите.

Според Джеймс, Организация Тръмп редовно е подавала неверни данни за активите си с цел собствено облагодетелстване.

Тръмп пледира невинен по вече отправеното официално обвинение за плащането към актрисата Сторми Даниелс, а срещу него са инициирани и разследвания заради опита му да касира резултатите от изборите през 2020 г., за злоупотреба с класифицирани документи, като и за връзката му с нахлуването в Капитолия.