3 съвета как да станете богати

508
Добави коментар

Кой не иска да стане богат? Няма готова рецепта, но следващите 3 съвета определно са ценни.

Внимателно с кредитите

Заемът не е непременно лошо нещо, дори понякога е отлично решение, но имайте предвид, че наистина трябва да се избягва през повечето време. Например, студентските заеми могат да бъдат полезни, ако главницата и лихвата не са прекомерни и ви помагат да преследвате доходоносна кариера, но един заем за нов модел телефон едва ли е разумен.

Взимайте заем само, ако сте сигурни, че се нуждаете от него, тоест той не е за някаква прищявка, а необходим. Бъдете стриктни в изплащането. За целта трябва добре да прецените доходите си и размера на кредита. Не на последно място отделете достатъчно време, за да проучите къде условията са най-добри.

Тези съвети може да изглеждат очевидни, но според психолозите когато взимаме заем, често се „отпускаме“ и не сме концентрирани да мислим как ще ги връщаме, а по-скоро мислим да ги имаме сега, както и за обекта, за който ще ги изхарчим. Не попадайте в тази психологически капан, бъдете трезви и разумни, когато предприемате тази важна стъпка да изтеглите кредит.

Един лошо подбран кредит може да съсипе финансовото ни състояние за години напред. Не забравяйте това, дори когато празнувате, че сте одобрени за кредитиране.

Харчете умно и минимизирайте разходите

Ако искате да станете богати, важно е да минимизирате разходите си и да бъдете по-съзнателни с разходите си. Умишленото харчене и минимизирането на разходите ви ще изисква да поддържате бюджет. По този начин можете да следите колко точно харчите и къде ги харчите. Разработете списък с приоритети за това как ще изразходвате заплатата си – изплащане на кредит, спешни случаи, спестявания и разбира се, наличните нужди.

Може да не ви се струва, че богати хора правят това, но не се заблуждавайте. Натруването на капитал е благодарение на добра стратегия, добро разпределение на средствата и много мисъл – как, къде, кога, колко да се инвестира, както и как, къде, кога и колко да се изхарчи.

Работете върху кариерата си

Не е важно само колко се пести и как да се ограничава бюджета. Много по-важно е колко пари влизат в него. Работете върху кариерата си, търсете допълнителни източници на средства. Мислете в коя област, към която имате интерес, се изкарват добри пари и си направете стратегия как може да стане това. Тоест мислете да се развивате и адаптирате.

Богат не се става лесно. Това е сигурно. Все пак има начини, по които можем да работим в тази посока и при това те са близки до ума. Всичко опира до добре подбраните цели, постоянната работа и мотивация.