Какви са предимствата на онлайн обучението?

648
Добави коментар

Електронното обучение революционизира образованието както в училищата и университетите, така и в бизнеса, позволявайки на учениците и служителите да учат със собствено темпо в комфортна атмосфера. Що се отнася до предаването на учебни материали, очевидно е, че електронното обучение ще играе важна роля в бъдещето на образованието. Ето 4 причини, поради които онлайн обучението може да бъде по-ефективно от записването в курс за обучение лице в лице:

  1. Учениците получават повече знания, отколкото в стандартните класове

Според IBM, студентите в онлайн курсове за обучение, включващи мултимедийно съдържание, научават пет пъти повече материал, отколкото учениците в традиционните класове лице в лице. Вероятно причината е, че онлайн курсовете предоставят на студентите пълен контрол върху тяхното обучение и те могат да работят със собствено темпо.

  1. Спестява време

Според анализ относно електронното обучение на работното място, хората отделят 40–60% по-малко време за този вид обучение, отколкото в традиционна класна стая. Също така си струва да споменем, че по-голямата част от опциите за електронно обучение позволяват на студентите да разпределят времето си за курса по какъвто начин намерят за добре. Не е необходимо да могат да отделят много време за курса, само половин час всеки ден през обедната почивка би бил достатъчен.

  1. Електронното обучение е по-екологичен вариант

Онлайн обучението е не само по-ефективно, но е и по-добро за околната среда. Онлайн курсовете консумират 90% по-малко енергия и отделят 85% по-малко CO2 на ученик, отколкото традиционните присъствени курсове, според Open University в Обединеното кралство. В резултат на това онлайн обучението и мултимедийните материали стават по-ефективни инструменти за обучение.

  1. Помага на служителите да работят по-ефективно

Според скорошно проучване компаниите, които възприемат технологични методи на обучение, имат 26% по-високи приходи на служител. Електронното обучение помага на служителите да разширят възможностите си за професионален растеж, като същевременно повишава щастието на служителите. Те се чувстват по-оценени, което ще доведе до по-нисък процент на текучество, защото ще бъде по-малко вероятно да напуснат друга работа поради липса на обучение.