Как да предпазим кожата си през лятото?

438
Добави коментар

Лятото е точно зад ъгъла и с промяната на сезона идват плажни дни, барбекюта, плувни басейни, джапанки и много време на слънце!

Да бъдеш навън и да се наслаждаваш на топлото време е една от най-хубавите неща през този сезон. Ако обаче не защитите кожата си от слънцето, в крайна сметка може да изгорите и да се почувствате нещастни, докато всички останали се забавляват.

Освен незабавния дискомфорт, който причинява слънчево изгаряне, прекомерното излагане на слънце може да причини необратимо увреждане на кожата. Това включва кожена кожа, тъмни петна, бръчки и дори рак.

Ето няколко съвета за защита на кожата това лято и през цялата година:

Нанесете слънцезащитен крем

Ултравиолетовите (UV) лъчи на слънцето са това, което уврежда кожата. Независимо дали навън е слънчево или облачно, важно е да защитите кожата си от тези UV лъчи. Един от начините да направите това е като използвате слънцезащитни продукти.

Сложете шапка

Носенето на шапка с периферия предпазва слънцето от лицето ви и засенчва очите ви. Също така помислете дали да покриете останалата част от тялото си със защитно облекло

Носете слънчеви очила

Предотвратете слънчевите лъчи през цялата година, за да защитите очите си и деликатната кожа около тях, като носите слънчеви очила.

Не правете слънчеви бани

Умишленото излагане на слънце за продължителен период от време никога не е добра идея, дори ако носите слънцезащитен крем. По-добре останете на сянка под дърво или плажен чадър.

Избягвайте слънцето между 10:00 и 16:00 часа

Тогава слънчевите лъчи са най-силни. Дори ако просто разхождате кучето или сте по задачи, опитайте се да стоите далеч от слънцето през тези пикови часове, доколкото е възможно.

Предпазвайте и от други видове изгаряния

Не само слънцето може да увреди кожата ви. Трябва също да вземете мерки, за да се предпазите и от случайни изгаряния. Ето няколко примера:

Ако паркирате колата си на слънчево място, покрийте седалката и волана, за да останат по-хладни на допир.

Носете джапанки, когато пресичате горещия пясък на плажа или когато се разхождате около ръба на басейна.

Стойте далеч от горещите скари за барбекю и използвайте здрави ръкавици за готвене, за да отворите скарата и докато обръщате храната.