Кои са най-свежите храни за лятото?

305
Добави коментар

Жегите започнаха. Време е да отчетем този факт и в начина си на хранене. Забравете за мазните меса и тежките блюда. Разтоварете организма си, като наблегнете на най-добрите храни за през лятото. Вижте кои са те!

Плодове и зеленчуци

Лятото е толкова благодатно, дарявани с огромно изобилие от пресни плодове и зеленчуци. Сега е моментът да се насладите на вкуса им, както и да подсилите здравето си, благодарение на всички витамини и минерали, които те съдържат. Заменете захарните десерти с предни плодове, както и тежките сосове със свежи зеленчукови салати.

Айрян

Заменете газираните и подсладените напитки със свеж студен айрян. Тази напитка е изключително освежаваща, но и богата на хранителни вещества и протеини. Точно затова тя не просто ще утоли жаждата ви, но и дори ще ви засити.

Морски дарове

Миди и риба… Замириса ли ви на море? Наблегнете на морските дарове, вместо на месото. Така ще ви е по-леко, а ще си спестите и калории.

Студени супи

Таратор, Гаспачо, други не толкова популярни студени супи – всички те са перфектни за лятото. Приготвят се бързо и лесно, в повечето случаи са нискокалорични, а и наистина освежават.

Барбекю

Починете си от сложните и тежки ястия. Мятайте месото на скарата, отворете по една бира и се наслаждавайте на летните нощи.

Сладолед

Не може лято без сладолед. Не се лишавайте от него, дори и да сте по-взискателни към начина си на хранене. На пазара вече има много опции за сладоледи без захар, както и такива с повишено съдържание на протеин. А винаги може и да си приготвите сладолед сами у дома по ваш вкус и изисквания.

Наслаждавайте се на лятото и на всички сезонни храни! Ако следвате това мото, твърде е вероятно и неусетно да се освободите от някои и друг излишен килограм, особено ако се движите повече.