Туитър заплаши да съди Мета

293
Добави коментар

 

Туитър обвини Мета в „систематично, целенасочено и незаконно присвояване“ на търговски тайни.

Туитър заплаши да съди Мета заради новото им приложение Threads. Това става ясно от писмо, изпратено от адвоката на Туитър, Алекс Спиро до компанията на Зукърбърк.

Едва няколко дни след пускането на приложението на пазара, в него вече са регистрирани над 30 милиона потребители, като Мета се възползва от вече регистрираните потребители в Инстаграм – също тяхна платформа.

„Туитър възнамерява да наложи правата си над интелектуалната си собственост и настоява Мета да предприеме мерки, за да спре използването на търговски тайни, или друга конфиденциална информация, собственост на Туитър.“ се казва в писмото.

Адвокатът обвинява Мета, че наема бивши служители на Туитър, които „са имали и все още имат достъп до търговски тайни на Туитър.“

Говорителят на Мета, Анди Стоун, отхвърли обвиненията.

„Никой в инженерния екип на Threads не е бивш служител на Туитър. Просто няма такова нещо.“ заяви той.

Бивш старши служител на Туитър казва, че не му е известно негови бивши колеги да работят за Мета или да участват в разработката на новото им приложение.

Междувременно, собственикът на Туитър, Илън Мъск написа:  „Конкуренцията е позволена, измамата – не.“

Откакто Мъск придоби платформата през октомври 2022 г. , Туитър се конкурира с други подобни платформи като Mastodon и Bluesky. Интерфейсът на Threads обаче има впечатляваща прилика с Туитър, макар да няма много от неговите основни функции, като директни съобщения.