Актьори стачкуват в Холивуд

241
Добави коментар

Актьори от Холивуд планират голяма стачка, след като бяха посъветвани от синдикатите да излязат на протест. По този начин обаче ще бъде спрян работният процес на редица филми и сериали, които в момента се заснемат, като в това число са включени големи продукции с бюджети за милиони. Актьорите настояват да имат права, каквито имат и служители в други сфери.

Подобни протестни действия не са се организирали от повече от 63 години. Към момента над 11 000 сценаристи са започнали протести и се очаква около 160 000 членове от синдикатите на актьорите да вземат участие.

Основният проблем при сценаристите се оказва финансов, Той е породен от парите, които се дават за стрийминг услугите. Съобщава се, че снимките на хитови продукции, като например „Странни неща“, който трябваше да се завърне на екран с нов сезон, са спрени заради стачките. Голяма част от местни телевизии обмислят пускането на различни тв формати, с които да заместят сериалите.

Членовете на актьорската гилдия са категорични, че нищо не може да се осъществи без тяхното участие и това ще се отрази като цяло на индустрията. От своя страна студиата не одобряват стачката, тъй като смятат, че са успели да предложат големи подобрения в условията на труд, но въпреки това актьори и сценаристи настояват за по-високо възнаграждение.