Жега е: как да забавлявате децата у дома

936
Добави коментар

Тъй като летните температури се повишават, за децата може да се окаже трудно да играят навън за продължителни периоди от време поради парещата жега. Въпреки това няма място за притеснение, тъй като има много вълнуващи и освежаващи дейности на закрито, които могат да забавляват децата, докато побеждават летните жеги.

Независимо дали детето ви е креативен артист, амбициозен учен или начинаещ готвач, тези занимания на закрито ще го задържат, стимулират и най-важното ще го забавляват през горещите летни дни.

Артистични приключения

Акварелна магия: Създайте художествена станция с акварели, четки и дебела хартия. Децата могат да създават живи шедьоври с акварелни бои. Водният елемент добавя освежаваща нотка към техния творчески процес.

Колаж от природата на закрито: Съберете листа, цветя и други естествени елементи от градината и ги използвайте, за да създадете красиви колажи от природата на закрито. Насърчавайте децата да изследват различни текстури и модели.

Наука и изследване

Изкопаване на лед: Замразете малки играчки или предмети в голям съд с вода и го оставете да стегне за една нощ. На следващия ден дайте на децата инструменти като лъжици, четки за рисуване или малки чукове, за да изкопаят играчките от леда. Това е забавен начин да научите за топенето и замразяването.

Направи си сам вулкани: Създайте мини вулкани с помощта на сода за хляб и оцет. Децата ще бъдат изумени от ефекта на бълбукащата лава и ще се насладят на науката зад химическата реакция.

Кулинарни творения

Летни смутита: Пригответе разнообразие от пресни плодове и оставете децата да смесват собствените си смутита. Те не само ще се насладят на процеса на смесване на съставките, но това е и вкусен начин да останете хидратирани.

Парти със сладолед: Организирайте парти с приготвяне на сладолед на закрито с прости съставки като сметана, захар и аромати. Децата могат да разбиват своя сладолед и да добавят топинги по свой избор.

Къмпинг на закрито

Крепости с възглавници: Помогнете на децата да изградят уютна вътрешна крепост с помощта на възглавници, одеяла и чаршафи. Те могат да се преструват, че къмпингуват под звездите, като същевременно остават на по-хладно вътре вкъщи.

Истории от лагерния огън: Съберете се около фенерче и се редувайте да споделяте въображаеми истории от лагерния огън. Това е чудесен начин да насърчите креативността и да се свържете като семейство.

Игри за стимулиране на мозъка

Настолни игри: Прекарайте качествено време в класически настолни игри, които предизвикват ума и насърчават стратегическото мислене. Тази дейност на закрито е не само забавна, но и подобрява когнитивните умения.

Пъзел мания: Настройте пъзели с различни нива на трудност и оставете децата да работят заедно, за да ги решават. Пъзелите насърчават способностите за решаване на проблеми и търпението.

Тези дейности не само забавляват децата, но и предоставят ценни възможности за учене, свързване и творчество. Така че, когато лятното слънце пече навън, се оттеглете на закрито и нека забавните и готини приключения започнат!