Отлагат наградите „Еми“ заради стачката на сценаристите и актьорите в Холивуд

516
Добави коментар

Отлагат традиционните награди „Еми“ тази година поради обявената стачка, която организираха актьори и сценаристи в Холивуд, информират медии в Америка. Местни издания твърдят, че датата за връчването на наградите е била обявена за 18.09.23 г., но има голяма вероятност тя да бъде преместена за началото на януари следващата година.

Други издания са на мнение, че всички в бранша са наясно с тази информация, но към момента все още няма официално изявление по темата. Няма и друга обявена дата, като се очаква това да се случи следващия месец.

Припомняме, че стачката е първата от 63 години до този момент. В случай че тя продължи, звездите ще успеят да направят бойкот на поредната церемония на наградите „Еми“, което допълнително ще се отрази по негативен начин на телевизията. Всички стачкуващи сценаристи имат наложена забрана за писане на сценарии на водещите на церемонията.

За последно церемонията беше отложена през 2001 г. поради атентатите от 11.09 в Ню Йорк. Стачката попречи на излъчването на много тв и филмови продукции.