Звезди, които говорят откровено за психичните си проблеми

675
Добави коментар

Смъртта на певицата Шиниъд О’конър отново повдигна темата за психичните проблеми, заболявания и преживяното насилие, което често стои зад появата им. Звездите също не са застраховани от всичко това. Те обаче имат висока трибуна и често споделят от нея за своите проблеми, като по този начин спомагат за отпадането на стигмата, която съществува все още над хората с психични проблеми.

Нека видим кои знаменитости са се осмелили и са споделили със своите фенове психичните си предизвикателства.

Деми Ловато

Певицата и актриса Деми Ловато беше открита за битките си с биполярно разстройство и пристрастяване. Тя използва своята платформа, за да повиши осведомеността относно психичното здраве и значението на търсенето на помощ.

Дуейн „Скалата“ Джонсън

Популярният актьор и бивш професионален борец Дуейн Джонсън говори за преживяванията си с депресия, особено след като мечтите му да стане професионален футболист бяха разбити.

Лейди Гага

Певицата, носителка на Грами, Лейди Гага говори гласно за борбите си с посттравматично стресово разстройство (ПТСР) в резултат на сексуално насилие. Тя активно се застъпва за инициативи за психично здраве.

Селена Гомез

Певицата и актриса Селена Гомез говори за своите битки с безпокойството и депресията, които я карат да си взема паузи от очите на обществеността, за да се съсредоточи върху своето благосъстояние.

Кание Уест

Рапърът и моден дизайнер Кание Уест споделя без притеснение за своите борби с биполярно разстройство, как това е повлияло на живота и творчеството му.

Катрин Зита-Джоунс

Актрисата, носителка на Оскар, Катрин Зита-Джоунс страда от биполярно разстройство  и е следва лечение, за да овладее състоянието си.

Майкъл Фелпс

Като един от най-наградените олимпийци в историята, плувецът Майкъл Фелпс се бори с депресия и тревожност през цялата си кариера. Той говори гласно за своята борба за психично здраве, като насърчава другите да търсят помощ и да не се страхуват да говорят за своите борби.

Кристен Бел

Актрисата Кристен Бел също страда от тревожност и депресия. Тя подчерта важността на търсенето на терапия и е защитник на осведомеността за психичното здраве.

Джим Кери

Известният актьор и комик Джим Кери говори за опита си с депресията. Той сподели как борбите му с психичното здраве са повлияли на гледната му точка за живота и творчеството.

Хали Бери

Носителката на Оскар актриса Хали Бери говори за борбите си с депресията и предизвикателствата, пред които е изправена, докато е растяла. Тя се превърна в защитник на подкрепата за психично здраве и овластяването на хората да търсят помощ.

Уинона Райдър

Прочутата актриса Уинона Райдър споделя, че старда тревожност и депресия, особено през ранните си години в развлекателната индустрия.

Пийт Дейвидсън

Комикът и член на актьорския състав на „Събота вечер на живо“ Пийт Дейвидсън има диагноза гранично разстройство на личността и се бори с депресия и тревожност. Той използва своята платформа, за да повиши осведомеността относно психичното здраве и да се застъпва за дестигматизиране на психичните заболявания.

Знаменитостите, както всички останали, са изправени пред лични предизвикателства и допълнителният натиск на славата понякога може да влоши съществуващите проблеми с психичното здраве. Смелостта на тези хора да споделят борбите си помогна за намаляване на стигмата около психичното здраве и насърчи другите да търсят подкрепа и лечение.