Как да намерим нови приятели?

285
Добави коментар
Виктория Енева
Виктория Енева

Приятелството е едно от най-хубавите неща в живота. Често като възрастни изпитваме трудности в създаването им. Вижте няколко полезни съвета по темата.

Направете първата крачка

Не може да стоите у дома и да очаквате да намерите нови приятели, освен ако не искате такива само онлайн. Но и да излезете навън не е достатъчно. Говорете с хората, направете първата крачка в общуването. Това е трудно понякога, защото винаги има риск от отхвърляне. Работете по своята увереност и не се страхувайте да бъдете себе си.

Откликвайте на околните

Не може да създадете приятелство без да дадете от себе си. Дали ще е време да изслушвате приятел, дали ще е енергия да му съчувствате, време и усилие да му помогнете, когато е в нужда. Това е приятелството – грижа и разбиране, а не само забавление. Не забравяйте това и бъдете на линия, когато някои се нуждае. Така ще задържите сегашните си приятели, а в същото време откликването на нуждите на другите ще им покаже, че ще добър човек, който си заслижава да спечелят за приятел.

Помолете приятелите си да ви запознаят с техните приятели

Този съвет как да намерите приятели е за хора, които са се преместили в нов град и търсят общност. Все от някъде трябва да се започне. Приятелите на вашите приятели за перфектно начало, защото има голяма вероятност да си паснете.

Поканете хората у дома си

Гостоприемството е изгубено изкуство и основата на човешката връзка. За съжаление нашата култура обича забавленията, но не сме добри в домакинството. Отворете дома си и бъдете спонтанни – не се престаравайте с чистене, подреждане или готвене, защото това ще ви затормозява и с времето ще се откажете да каните гости. Осигурете необходимото и не се старайте да се показвате какъвто не сте.

Разберете какво обичате да правите и след това го правете с други хора

Следвайте вашите интереси и хобита и странности, за да намерите приятели  и съмишленици.  Бъдете приключенски настроени. Опитвайте неща, така ще разширите хоризонта си и кръга си на общуване.

Бъдете търпеливи

Създаването на приятели като възрастен може да страхотно като процес, но и разочароващо. Може да отнеме известно време. Може да отделите часове в подготовка за събитие, да присъствате на събитието и пак да си тръгнете, без да се срещнете с никого. Това се случва и е част от процеса. Истината е, че е нужно време – и за да срещнете подходящите хора, и за да развиете приятелството си. Какво са казали хората –  хубавите неща стават бавно. Е, така си е.

Какво да не правите, когато създавате нови приятели

Сега, след като имате някои насоки как да създавате нови приятели, нека поговорим за някои неща, които не трябва да правите, когато създавате приятели.

Не се подценявайте

Основна грешка. Тръгнете със самочувствие, иначе само ще намерите хора, които да се възползват от вас.

Не бързайте

Дайте време на нещата, не насилвайте връзките, иначе ще ги загубите.

Не се преструвайте

В крайна сметка търсите някой, с който да сте себе си, да се чувствате спокойни и да се забавлявате. Това няма да стане, ако се преструвате на такъв, какъвто не сте.

Не бъдете нито наивни, нито твърде подозрителни

Намирането на този баланс е трудно, но изключително важно. Поработете върху себе си, иначе няма как да изградите положителни връзки с околните.