Идеи за септемврийски забавления

584
Добави коментар
Виктория Енева
Виктория Енева

Септември наистина е един от най-красивите месеци в годината. Дните да стават по-къси, времето по-хладно, листата да започват да се променят. Лятото свършва, но това не означава, че забавленията на открито са приключили! Има много забавни дейности, в които вие, вашите приятели и семейството ви можете да участвате през месец септември. Ето няколко идеи, за да започнете.

Отидете на есенен поход

Намерете нова туристическа пътека, която никога преди не сте ходили, вземете малко вода и обяд и се отправете на есенен поход! В края на септември есента може вече да е започнала да разгръща своите цветове и красоти.

Направете си тиквеник

Организирайте забавен ден в кухнята, в който да си приготвите вкусен ароматен тиквеник.

Отидете да берете ябълки

Намерете си подходящо дърво и просто започнете да берете ябълки. Помогнете на някой съсед или идете на някое диво дърво. Ябълките, току що откъснати от дървото, имат по-добър вкус и са по-питателни. Освен това ви дава чудесна възможност да научите децата си откъде идва храната и защо местната храна е важна.

Направете свой собствен сайдер

Какво трябва да направите с всички ябълки, които сте набрали в овощната градина? Можете да направите ябълков сок, ябълков пай, или можете да направите ябълков сайдер! Приготвянето на ябълков сайдер не е толкова трудно и е чудесен начин да използвате прясно набраните ябълки.

Отидете на къмпинг

Къмпингуването през септември изисква малко повече планиране, но е също толкова забавно, колкото къмпингуването през лятото. Плюс това, когато къмпингувате през септември, можете да видите как листата се сменят на любимите ви къмпинги.

Късно плажуване

Въпреки че повечето горещи дни са зад гърба ни, когато настъпи септември, все още има топли следобеди, на които можете да се насладите на плажа и морето. Изполвайте най-слънчевите и топли часове на деня и ще си прекарате страхотно.

Отидете да карате колело

Ако търсите нисковъглеродна, щадяща климата есенна дейност, която не включва никакво шофиране или пътуване на дълги разстояния, помислете дали да не отидете на велосипедна разходка из вашия квартал, град или около града ви. Карането на колело е чудесно за цялостното ви здраве, дава ви шанс да се срещнете и да говорите с нови хора. Карането на колело е лесен и забавен начин да си прекарате септемврийския следобед.

Прочетете нова книга

На някои места септември е идеалното време от годината да бъдете навън. На други места това може да е времето от годината, когато идват облаци и започва да вали дъжд. Ако трябва да останете вкъщи, все още можете да се забавлявате през септемврийския ден. Помислете дали да вземете нова книга и да се потопите в друг свят.

Събиране на есенни листа

Събирането на есенни листа е забавна идея за септемврийско забавление, както за деца, така и за възрастни. Изберете най-уникалните и красиви листа в съчетание с една дълга, лежерна разходка. После може да си направите изложба или различни многоцветни апликации с децата или сами. Септември е уникален с това – може да се порадвате още малко на заминаващото лятото, но също така и на настъпващата есен. Не пропускайте тези възможности – животът е кратък!