Вин Дизел е обвинен в сексуално насилие

777
Добави коментар
Полина Йорданова
Полина Йорданова

Бивша асистентка на актьора Вин Дизел започна съдебно дело срещу него, по обвинение, че я тормозил сексуално през 2010 г., а само няколко часа след това е била уволнена.

Аста Джонасон обвинява Дизел, че я е нападнал в хотелска стая, когато двамата са били в Атланта и са работели по филма „Fast Five“, а делото е заведено с съда в Лос Анджелис.

Засега няма коментар от страна на актьора или неговите адвокати.

„Сексуалният тормоз на работното място никога няма да спре, докато защитаваме силните мъже от поемане на отговорност.“ казва адвокатът на Джонасон.

Според Джонасон, след като е бил в стаята си с няколко жени през тази вечер, Дизел е отишъл при нея и я е опипвал и целувал без нейното съгласие. След това я е притиснал до стената, игнорирал е виковете ѝ да спре и е мастурбирал пред нея. След това я е пуснал, а няколко часа по-късно тя е била уволнена.

Според адвоката на Джонасон, тя е мълчала токова години, защото „ се е страхувала да говори срещу един от най-добре платените актьори в света, за да не бъде отхвърлена от индустрията.“

Джонасон е поредната жена, обвинила личност от шоубизнеса в сексуално посегателство, след като движението „И аз също“ (#MeToo) започва през 2017 г. във връзка с обвиненията срещу продуцента Харви Уейнстийн, който сега е в затвора.

Източник: Reuters