Голо парти на руски знаменитости предизвика възмущение

891
Добави коментар
Полина Йорданова
Полина Йорданова

Почти голо прати в московски нощен клуб, на което присъстват редица руски знаменитости, предизвика обществено възмущение, арести и глоби.

Реакциите на властите, политиците, медиите и Църквата към това събитие доминират новините от последните дни и изместват историите за цените на яйцата и инфлацията.

Партито се провежда на 21 декември и е организирано от блогъра Настя Ивлеева. Присъстват добре познати певци, артисти и публични личности, които са почти напълно разсъблечени или носят само провокативно бельо.

Ивлеева, също известна в тези среди, носи бижута на стойност 250 хиляди долара, а в същото време страната е във война и много хора едва свързват двата края. Тя вече излъчи две извинения и със сълзи на очи помоли за втори шанс, но партньорски компании премахват рекламите с нея и прекратяват договорите ѝ, а властите ще я разследват за данъчни измами, заради което може да лежи в затвора.

Отменени са договори за реклама и участия и на други от известните личности, присъствали на голото парти.

Много от тях също излъчват извинения, а рапърът Николай Василиев, който се появява на партито само по чорап и то не на крака, е осъден на 15 дни затвор и глоба от 2000 долара за „пропаганда на нетрадиционни ценности“.

Скандалът се случва в контекста на усилията на правителството и президента да прокарат по-консервативни ценности в обществото и обявяването на ЛГБТ активистите за „екстремисти“.

Поддръжниците на войната се възмутиха от подобно поведение, когато близките им загиват на фронта, а според местно издание, именно военните първи са обърнали внимание на неуместното поведение на звездите.

Източник: Reuters