You Tube ще промотира видеа за първа помощ на пострадали

453
Добави коментар
Полина Йорданова
Полина Йорданова

YouTube обяви, че ще промотира информационни видеа, в които ще бъдат показвани техники за оказване на първа помощ. Видеата ще са създадени от авторитетни здравни организации, а лекари и медицински специалисти ще разясняват какво и защо се прави. Това е отговор на увеличеното търсене на подобни състояния в платформата.

Кратко представително видео ще се появява в общото търсене, а скоро тематични видеа ще бъдат „закачени“ и при търсенето на остри състояния като кървене, задушаване, сърдечен удар, гърчове, предозиране със субстанции и други.

Новата функционалност, наречена „Информация за първа помощ“ цели да образова потребителите по темата за критичната първа помощ, а първите видеа са в партньорство с Мексиканския Червен кръст и Американската асоциация по сърдечно здраве. Ще се включват видеа, в които лекари стъпка по стъпка ще обясняват и показват какво е нужно да се прави в отделните ситуации.

Целта е да се предоставя достоверна информация, която може да помогне в реална спешна ситуация, особено на хора без никакви медицински познания и същевременно да ограничи разпространението на погрешна информация по темата.

В платформата и преди са разпространявани видеа от авторитетни източници, касаещи остри състояния, но това е първият път, в който самата платформа ще приоритизира показването на такива видеа, а те ще съдържат съвети, които могат да се приложат на практика веднага.

Видеата ще бъдат достъпни на английски и испански в началото, а след това ще се добавят и други езици.

Източник: AP News