Отново съдят Алек Болдуин за непредумишлено убийство

775
Добави коментар
Полина Йорданова
Полина Йорданова

След като миналият април прокуратурата в Ню Мексико оттегли обвиненията срещу актьора, сега възобновяват делото поради намирането на „допълнителни факти“

През октомври  202г.1, по време на снимките за филма Rust, Алек Болдуин тренира стрелба с пистолет Колт на снимачната площадка в Ню Мексико. Оказва се, че това не е филмов реквизит, а истинско оръжие, при това заредено и актьорът прострелва фатално 42-годишната Халина Хътчинс, кинематограф и ранява филмовия режисьор, Джоел Суза.

При предишното дело, както и в изявления, актьорът настоява, че изобщо не е натискал спусъка на пистолета, само е дърпал ударника. Също казва, че не е знаел, че това е истинско оръжие, с истински патрони, защото на снимачната площадка не би трябвало да има оръжия.

След експертиза на пистолета от ФБР, оръжието е счупено, а сега прокуратурата на Ню Мексико е изискала то да се възстанови и новите заключения са, че със сигурност, инцидентът се е случил след натискане на спусъка.

Това води до събирането на съдебни заседатели и предявяването на нови обвинения.

Според новото обвинение, Алек Болдуин или е „проявил небрежност при употребата на оръжие, или е действал, показвайки безразличие към безопасността на останалите.“ И ще се цели доказване на едно от двете.

Филмът Rust е писан с участието на Аlек Болдуин и снимките завършват след, а цялата продукция е посветена на Халина Хътчинс. Част от приходите ще бъдат дадени на семейството ѝ, като е сключено и споразумение относно смъртта ѝ. Отговорникът по реквизита също е обвинен в непредумишлено убийство, а отговорникът по безопасността на снимачната площадка е осъден за небрежност при използване на смъртоносно оръжие.

 

Източник: BBC