Топ 10 на най- красивите плажове в света

556
Добави коментар
AleksM
AleksM

Вместо типичните пясъчни места, осеяни с чадъри и тълпи от туристи, ние потърсихме места, за които може да се наложи да отидете малко по-далеч. Те са невероятно красиви и много често без тълпи. От най-изящните плажове в Европа до далечни ивици в Азия и Африка. Това са най-добрите плажове в света.

Остров Бенгера, Мозамбик

В защитения архипелаг Базаруто, край бреговете на южен Мозамбик, Бенгера е място, където пясъкът е като седеф. Финият пясък тук е ограден от дълъг две мили коралов риф. Там може да наблюдавате мигриращи гърбати китове и огромни китови акули. Водите са дом на най-голямата популация от дюгони в западната част на Индийския океан. Във вътрешността ще срещнете много крокодили и всякакви видове птици. Най-доброто от всичко е, че заради статутът му на морски резерват, на острова има малко хижи. Така, че, ако не обичате тълпите, там със сигурност ще успеете да си починете.

Плая Параисо, Куба

Простиращ се на малък остров, точно до южното крайбрежие на Куба. Островът е много красив и див. Неговият пресят пясък и кристални води остават девствени, докато близките рифове предлагат едни от най-добрите места за гмуркания на Карибите. Топлите, спокойни води правят плажа идеален за гребци и плувци. А любителите на дивата природа трябва да държат очите си отворени за игуани и гигантски морски костенурки. През горещите летни дни, е трудно да се намери сянка и ако се чудите как да се спасите, насочете се към източния край на плажа.

Уиг Сандс, остров Люис, Шотландия

Wig Sands, Isle of Lewis, Scotland

Разположен на около 20 мили западно от Сторноуей. На атлантическото крайбрежие на Луис. Това е голям плаж, заобиколен от дюни и планини. Самият плаж е известен с това, че е мястото, където са открити набор от викингски шахматни фигури, датиращи от 12-ти век. Направени от зъбите на морж. Околните ливади с цветя machair разцъфтяват през юни. Гледката наистина си заслужава. Прекарайте почивката си в някоя от селските къщи, за събиране на разнообразни впечатления.

Ал Мугсейл, Оман

Простиращ се на четири мили и ограден с отвесни варовикови скали, плажът е покрит с блестяща тюркоазена вода. Това е прекрасно място, от което да наблюдавате традиционният риболов на местните. Със своя бял пясък, изсъхнали тамянови дървета и кинематографични дупки, които изригват на всеки две минути, разтърсвайки земята и изхвърляйки морска вода с оглушителен звук, този плаж изглежда нереалистичен.

Лускентайр, Външни Хебриди

Намира се на западния бряг на остров Харис. Там ще намерите нещо, което да накара очите ви да изскочат. Плажът Luskentyre е от брилянтно бял пясък, заобиколен от лазурна вода. В слънчев ден е толкова синьо, че може да ви е трудно да повярвате, че изобщо сте в Шотландия.

Дюн дю Пила, Франция

През по-топлите месеци фаворитът за най-високата пясъчна дюна в Европа, само на час път с кола от Бордо, е покрита с, блестяща мъгла. Създаваща илюзията, че този френски плаж е осеян с блестящи съкровища. Пясъкът образува върхове с височина до 300 фута, изглежда сякаш е фино смлян. Заобикалящият залив Аркашон предлага километри плажове, а наблизо има рибен пазар, на които рибарите предлагат сутрешния си улов.

Плаж Ора, Индонезия

Районът е известен като Малките Малдиви на Индонезия. С огромните си брегове от 37 000 мили, това е втората най-дълга плажна ивица в света. В Индонезия са едни от най- красивите плажове. Разположен е на северния бряг на слабо населения остров Серам. Сред няколко тектонични плочи, което означава, че пейзажът наоколо варира, от буйни, изпъстрени с птичи тропически гори, до високи планини.

Авароа, Южен остров, Нова Зеландия

Разположен дълбоко в сърцето на парк Абел Тасман в Нова Зеландия, Авароа е обграден от зелени местни храсти. Повечето посетители идват тук или по вода, с каяци и малки лодки, или пеша, за да се разхождат из буйните гори на парка. Той има важно място в сърцата на местните жители, които се обединиха, за да финансират закупуването на частната плажна ивица, през 2016 г., и я кръстиха „Плажът на хората“.

Die Plaat, природен резерват Walker Bay, Южна Африка

Красивата пясъчна ивица, оградена от скалисти варовикови планини, близо до Херманус, столицата на китовете в Южна Африка. Тюлените са честа гледка по скалистия бряг. А земята е осеяна с огромни перлени черупки. Тук се намира пещерата Klipgat, която е, пълна с прилепи. Тази пещера е била обитавана до преди 85 000 години. И е едно от вълшебните и атрактивни места, които може да изследвате там.

Гранд Анс, Гренада

Едни от най- красивите плажове в света са в Гренада. Grand Anse е защитен плаж и е един от най-добрите. С дългия си две мили млечнобял пясък на западната, подветрената страна на острова. Може да се стигне до него с кратко пътуване с водно такси, от столицата Сейнт Джордж. Морският свят е изключително богат. Красивите гледки, които се разкриват пред гмуркачите, са нещо обичайно. Ако обичате шнорхелинга, този плаж със сигурност ще остане в съзнанието ви, като едно от най- красивите места, на които сте били. Красиви гледки, пясък и вода. Какво повече му трябва на човек?