Колекцията от часовници на Шумахер е на търг

329
Добави коментар

Осем от луксозните ръчни часовници на легендата на Формула 1, Михаел Шумахер, се продават на търг, като се очаква цената им да достигне около 5 милиона долара общо.

Те ще бъдат изложени в Ню Йорк от 3 до 5 май, след което отиват на търг в Женева, съобщава аукционът „Кристис“.

Колекцията се управлява от семейството на състезателя, а сега те казват, че са решили да се разделят с някои от часовниците.

Те ще се включат в традиционния търг на „Кристис“, който включва редки луксозни ръчни часовници, винтидж и съвременни, от марки като Audemars Piguet, F.P. Journe, Rolex и др.

Емблематични са часовникът Vagabondage 1, на стойност около 2.2 милиона долара, както и Daytona, модел на Ролекс, който се очаква да се продаде за 400 хиляди. Според аукциона, това е „един от най-емблематичните часовници, които Ролекс някога са правили.“

Друг уникален модел е Royal Oak, който е подарък за седемкратния шампион от неговия ментор Жан Тод за отпразнуване на шестата му победа през 2003 г. и е на стойност 280 хиляди.

„Това са часовници за хората, които следят Формула 1, които следваха Михаел Шумахер, докато се състезаваше. Това са истински спомени и история, а и самите часовници са изключителни.“ казаха от „Кристис“ .

Михаел Шумахер претърпя сериозна травма на главата и получи увреждане на мозъка след инцидент със ски през 2013 г. От тогава не се е появявал публично и живее със съпругата си.

Източник: CNN