Италия забрани противоречивата йога с кученца

303
Добави коментар

Министерството на здравеопазването на Италия забрани ставащите все по-популярни тренировки по „йога с кученца“ поради притеснения, че кученцата се експлоатират с цел печалба и не получават нужните грижи.

Йогата с кученца представлява обикновена йога, но из залата са пуснати свободно кученца, които понякога се включват в позите.

Според здравното министерство, използването на кучета по време на упражнения е включено в специален закон, касаещ работните животни. Това значи, че само възрастни кучета могат да бъдат ползвани в йога тренировки, за да се „предпази здравето и благополучието на животните, както и безопасността на клиентите.“

Забраната идва, след като разследване на журналисти показва, че кученцата в йога центровете не получават нужните грижи и са държани в клетки между тренировките.

Организацията за защита на кучетата, LNDC, подава жалба до здравното министерство, в която се казва, че животните са третирани като „гимнастически уреди.“

Те са транспортирани в кашони или чували ежедневно, включвани са в множество тренировки, в продължение на часове и не им е давана нито храна, нито вода, за „попречат на животните да си вършат работата в залата“. Голяма част от кученцата са едва на 40 дни.

Имайки предвид възрастта им, те не са и със завършен ваксинационен цикъл, което представлява опасност както за хората които са в контакт с тях, така и за техните домашни любимци.

Забраната не може да се обжалва в съда, а произтича от закона.

„На тази възраст, кученцата не трябва да понасят стрес от пътуване, а да са в спокойна и защитена среда, под грижите на майките си, които могат да ги научат как да се социализират и да се справят с външния свят.“ Казват от LNDC

ПЕТА също подкрепя забраната, като призовава всички хора да избягват компании, които използват животни в маркетинг стратегиите си.

Източник: CNN