Роби Уилямс с изложба в Барселона

344
Добави коментар
AleksM
AleksM

Неговите произведения засягат психическото здраве и са посветени на тези, които страдат от проблеми, от този характер.

Певецът Роби Уилямс откри своята изложба „Confessions of a crowded mind“ в музея „Моко“ в Барселона. В нея той разглежда проблемите на психичното здраве и е първата му в Испания. „ На 50 години се наслаждавам на живота си.“ В изявления пред журналисти преди откриването на изложбата, отворена за публика, той благодари на Барселона за нейното посрещане: „Това е много оживен град и пълен с култура и изкуство.“ „Този град ми предложи много състрадание и много любов. И най-добрата публика, която имах на последния ми концерт, на последното ми турне, беше тук, в Барселона“, спомня си той.

„Моята работа е за дислексици, ADHD, депресивни, социални аутсайдери, уязвими и психично болни хора“, обявява певецът. „Това наистина помага на собственото ми самочувствие, което е било невероятно ниско през целия ми живот, дори и с целия успех, който съм постигнал.“ Това са произведения, които описват неговия процес на възстановяване и психологическо лечение.

Изложбата на Уилямс е разположена в четири стаи, в музея в Барселона, където могат да се видят 23 творби. Те представят ежедневни ситуации, като човек, който току-що се е събудил и казва „просто не мога днес“; и друг в средата на тълпата, който казва „Харесвам хората, но те ме правят много, много уморен“.

Някои от тях са пълни с цветове и психеделични мотиви, с мотивиращи фрази като „Оцвети целия свят с дъга“, „Бъди допамин“ и „Обичай ме или ме мрази, напълно съм достоен за твоя допамин“; които контрастират с други напълно минималистични, с черни щрихи, на бял фон.

Други съдържат съобщения по актуални въпроси, като едно, в което Земята изглежда заобиколена от оръжия и гласи „Заедно можем да влошим нещата“; или стена с дигитализирана картина, на която могат да се прочетат мисли, които измъчват хората, като „Моята доза ozempic“ или „Размерът на пениса ми“.

 

Източник: La Razon