Заснеха амазонско племе, което не общува с цивилизацията

522
Добави коментар

Редки снимки на племето Машко Пиро, което живее в Перуанската Амазонска джунгла и не общува с цивилизацията бяха публикувани в социалните медии от организация, занимаваща се с човешките права на местните народи, както и с правата на народите, които не общуват с цивилизацията. Снимките са направени близо до локация, където работи компания за дърводобив.

Племето е забелязано да излиза от гората по-често в последните седмици в търсене на храна и изглежда се опитва да избегне дърводобивните зони, смятат местни организации.

Машко Пиро са заснети в коритото на река в района Мадре де Диос, близо до границата на Перу с Бразилия.

„Тези невероятни снимки показват, че голям брой хора от изолираното племе Машко Пиро живеят само на няколко километра от където ще започва дърводобив.“ казва директорът на Survival International, Каролин Пиърс.

В близост до село на народа Йин в същия район за забелязани над 50 души, а до друго село – Пуерто Нуево, още 17 души.

Машко Пиро живеят в зона близо до два национални резервата в Мадре де Диос, рядко излизат от джунглата и като правило не общуват с никого, включително и Йин, които живеят наблизо. В този район концесии имат няколко дърводобивни компании, като едната строи над 200 км пътища през териториите на племето, за да може да прекарва дървесината.

Машко Пиро са забелязани и от другата страна на границата с Бразилия. Според организации за опазване на човешките права, те бягат от местата където се извършва дърводобив и почти винаги са в движение.

Източник: CNN