Коя е най-скъпата държава в света

523
Добави коментар
AleksM
AleksM

Докладът е изготвен от Numbeo, съвместна база данни, която предоставя точна и актуална информация за страните по света. По този начин в своя индекс на разходите за живот, той идентифицира с проценти, колко скъпи са местата по света. Това ни позволява да открием страните, с най-високи разходи, за живот или посещение през 2024 г.

Резултатите на индекса също се сравняват с разходите за живот в Ню Йорк, така, че процент под сто означава, че това са по-евтини места и обратното.

Коя е най-скъпата страна в света според Cost of Living Index и Numbeo

Според този доклад, в страни като Швеция (62,2 точки), Германия (62,7), Белгия (63), Обединеното кралство (63,7) или Холандия (64,3), които затварят класацията на тридесетте най-скъпи страни в света, животът ще е по- евтин от Голямата ябълка, Дания (75,2), Норвегия (79,2), Барбадос (79,4) или Сингапур (81,9). Любопитното е, че според този индекс нито Саудитска Арабия, нито Катар или Обединените арабски емирства, не са сред първите тридесет. Има само четири места, в света, които с резултат от 100 точки ще бъдат колективно по-скъпи от Ню Йорк. Бермудските острови са смятани за най-скъпата територия в света, с резултат от 133,6 точки.

Този остров в Атлантическия океан има висока степен на автономия. Столицата е Хамилтън, а населението му е около 64 000. Нейната икономика се основава на международни финансови услуги, туризъм и морска индустрия. Бермудите не произвеждат храни или потребителски стоки и са почти изцяло зависими от доставката на стоки от Съединените щати. Въпреки това, са начело в списъка на най-скъпите територии в света. Тя е британска, отвъдморска територия. Следователно най-скъпата държава в света (независима държава) е Швейцария с резултат от 112,2 точки.

Според проучване, проведено от ECA International през 2018 г., Швейцария има четири от най-скъпите градове в света, въпреки че днес, само Женева (трета позиция) и Цюрих (седма позиция) са сред първите десет.

Това са десетте най-скъпи държави (и територии) в света през 2024 г

След Бермудите и Швейцария, другите две територии, по-скъпи от Ню Йорк, са Каймановите острови (111,7 точки) и Вирджинските острови (102,6 точки), докато топ 6 се допълва от Бахамите (88,5 точки) и Исландия (85,7 точки).

Накратко, това са десетте най-скъпи държави (и територии) в света през 2024 г., според Numbeo
1. Бермудите
2. Швейцария
3. Кайманови острови
4. Вирджински острови
5. Бахамите
6. Исландия
7. Сингапур
8. Барбадос
9. Норвегия
10. Дания

 

Източник :La Razon