Гей пингвин скърби за партньора си

319
Добави коментар
Полина Йорданова
Полина Йорданова

Сфен и Меджик са най-популярната двойка гей пингвини в света. Те са пингвини gentoo, които живеят в Аквариум в Сидни. Двамата стават известни през 2018 г., когато се „събират“ и са приети за своеобразен символ на равенството от много хора по света. Те отглеждат две бебета, които сега са на 6 и на 8 години. Сфен обаче умира на възраст 11 г. най-вероятно от естествени причини и оставя Меджик сам.

За да му помогнат да се справи, от аквариума го водят при другарчето му, „за да може да разбере, защо партньорът му няма да се върне“. „Той веднага започна да пее, което беше красиво подхванато и от колонията.“ Казва Ричард Дили, управител на Аквариума.

„Загубата на Сфен е сърцераздирателна за цялата пингвинска колония, за екипа и за всички, които бяха вдъхновени и позитивно повлияни от историята на Сфен и Меджик.“ Казва Дили.

Пингвините от тоз вид достигат до 12-13 годишна възраст. Сфен и Маждик са „разкрити“ като гей след като се сближават по време на размножителния период, но те прекарват време заедно и извън този период, което е рядкост и показва силна привързаност.

Пингвините от този вид често снасят по две яйца, но успяват да измътят само едно, така че през 2018 г. двамата гей пингвини получават второто яйце на друга двойка и успяват да го измътят. Историята се повтаря през 2020 г.

Сфен и Меджик не са единствената пингвинска гей двойка, която успява да си отгледа бебе, в Ню Йорк и Испания също има такива случаи, но те безспорно са най-известната пингивнска гей двойка и тяхната популярност помага на Аквариума да събира пари за опазване на дивата природа и да провежда информационни кампании във връзка с това.

Източник: CNN