6 съвета за грижа за кожата в края на лятото

140
Добави коментар
AleksM
AleksM

С промяната на сезоните се променят и нуждите на нашата кожа. Лятото най-вероятно е засегнало всички типове кожа, независимо колко внимателни сте били относно слънцезащитните продукти, солта или излагането на хлор. А с настъпването на есента и захладняването на времето кожата ни се нуждае от повече внимание. Важно е да отделите време, за да третирате правилно кожата си и да започнете нов режим, които да поправи нанесените щети от дългите и слънчеви летни дни.

Какво да направите, за да поддържате кожата си в добър вид?

Ексфолирайте кожата на лицето си няколко пъти седмично. Това ще помогне за отлепването на мъртвите, матови кожни клетки и ще разкрие гладката и здрава кожа отдолу. Чрез премахване на слоя мъртви клетки се подобрява усвояването на други продукти за грижа за кожата. Освен това помага за избистряне на тена и намаляване на появата на фини линии и бръчки.

Хидратиране: През лятото слънцето, вятърът и хлорът отнемат голямо количество вода от кожата. Сега е времето да я възстановим и да овлажним дехидратираната кожа. Почиствайте лицето си с мек почистващ препарат два пъти на ден, слагайте овлажняващ крем и не забравяйте да пиете много вода. Това ще ви помогне да осигурите повече вода за кожата си отвътре и отвън.

Хранете се здравословно: В българските сайтове има много безплатни програми за здравословно хранене, от които можете да се възползвате. Яжте много пресни и органични плодове и зеленчуци. Колкото по-здравословно се храните, толкова по-здрави ще изглеждате и ще се чувствате. Приемайте плодове с много витамин С. Антиоксидантите помагат за защита на кожата ви от увреждане от слънцето и стимулират производството на колаген.

Спете достатъчно: Сънят позволява на тялото ви да се възстанови. Липсата на достатъчно сън ще ускори процеса на стареене, което може да се види във външния вид на кожата ви. Липсата на сън се проявява по-забележимо върху лицата ни с тъмен тен, тъмни кръгове, фини линии и бръчки.

Правете упражнени: Излезте на открито и тренирайте. Тренировката ви помага да намалите стреса и да влезете във форма. Упражненията са полезни за сърцето, белите дробове и външния вид на кожата. Движението увеличава притока на кръв, което помага за подхранването на кожните клетки и поддържането им жизнени. В България има достатъчно места на открито, на които можете да направите тренировката си, без да е нужно да се затваряте във фитнеса, ако не обичате. Здравословният начин на живот ще ви накара да се чувствате по- добре и да изглеждате по-млади.

Продължете да използвате слънцезащитни продукти и през есента и зимата: Уврежданията от слънцето се натрупват с течение на времето и това, че кожата ви не гори, не означава, че не е увредена, увеличавайки риска от рак на кожата и външни признаци на стареене. Слънцезащитният крем трябва да се използва редовно, независимо от времето на годината.