Опасното пророчество на Нострадамус за Испания

76
Добави коментар
AleksM
AleksM

Мишел дьо Нотр Дам, наричан още Нострадамус е известен със своите пророчески способности. Точните му предсказания, като смъртта на Елизабет II или атентатите от 11 септември в САЩ, му спечелиха хиляди последователи. През 2024 г. учените предполагат, че ще се случат „различни събития“, но едно пророчество засега един испански град, който според тълкуванията е в „сериозна опасност от катастрофа“.

Нострадамус е смятан за „историческа“ фигура, по- скоро, заради историческия контекст. Много хора са се опитвали са разтълкуват този вид пророчества, които по една или друга случайност, много често са се сбъдвали. Което е предизвиквало голям интерес и дебати през вековете, с множество противоречия и спекулации .

Повечето учени смятат, че пророчествата на Нострадамус са двусмислени и неясни. Позволявайки широк спектър от тълкувания, след настъпването на събитията. По този начин някои хора приписват на този френски аптекар предсказването на събития като Френската революция, Втората световна война, пристигането на Наполеон, нападението срещу Съединените щати от 11 септември 2001 г. или убийството на Дж. Ф. Кенеди.

Тълкуванията датират от векове, тъй като Мишел дьо Нотр-Дам е живял през 16-ти век, умира през 1556 г. Неговите пророчества под формата на поетични четиристишия, написани в произведения като „Векове“ или „Пророчества“, предизвикват дебат и спекулации и днес.

Кой испанският град, е в „сериозна опасност, според пророчествата на Нострадамус ?

За 2024 г. Нострадамус би предсказал тревожни и катастрофални събития. Например предсказанието за нова световна война, необратими климатични промени, смъртта на папа Франциск или голямо земетресение. Въз основа на настоящия контекст, в Тайван се случи голямо земетресение, с десетки смъртни случаи, най-висшият представител на църквата е все по-загрижен за здравословното си състояние и напрежението между Китай, Русия и Запада нараства все повече.

Така необратимото изменение на климата, за което се предупреждава от години, изглежда става все по-сериозен проблем. И всъщност това засяга испански град, който Нострадамос предупреждава, че може да претърпи „ужасни последици“.

В едно от предсказанията си, което може да се прочете в XIX четиристишие от VI век, аптекарят и гадател каза следното за Испания: „Истинският пламък ще погълне дамата, която ще иска да хвърли невинния в огъня, когато пристигне нападението, армията ще пламне, когато в Севиля се види чудовищен вол.“ В това предсказание се предполага, че столицата Севиля може да пострада от сериозен пожар.

По същия начин фразата „когато започне атаката, армията се разпалва“ се тълкува метафорично. Предполага се, че става въпрос за невъзможността пожарникарите да успеят да овладеят предполагаем, голям пожар, поради сушата, в региона. Което от своя страна, ще попречи на овладяването на бедствието, предсказано от Нострадамус.

 

 

Източник: LA RAZON