Преподават на ученици уроци по самозадоволяване 5631

39
Добави коментар
araxan
araxan

Преподават на ученици уроци по самозадоволяване

16.11.2009 13:36 | Любопитно

Снимка: www.womenshealthmag.com

„Удоволствието е в твоите ръце!“ Това е мотото на образователна кампания, която трябва да научи младежи как сами да си доставят сексуално удоволствие, съобщи британският вестник „Дейли Телеграф“.

Кампанията е на стойност 14 000 евро и е организирана от социалистическото правителство на испанския окръг Екстремадура.

Самата идея представлява огромно предизвикателство към строгите католически разбирания, които испанците имат за секса. Според местния опозиционен лидер това е интимен въпрос, който трябва да се обсъжда вкъщи.

Той получава подкрепа от Конфедерацията на бащите и майките на ученици. Те смятат, че кампанията лишава родителите от правото сами да образоват децата си по толкова важен въпрос като сексуалността.

Въпреки категорично негативното мнение управниците на съседния окръг Андалусия изявили желание също да проведат такава кампания.

Инициативата включва брошури, листовки, любителско списание. Освен това младежите имат възможност да се включат в работни групи, в които да получават съвети за техниките на самозадоволяване и контрацепцията.

Кампанията в окръга се финансира от Женския и Младежкия департамент на местното управление.

„Кампанията е проста, ясна, естествена и лесно разбираема за младежите, към които е насочена – 14 до 17-годишните,“ обяснява президентът на младежкия парламент в Екстремадура.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти