Рисунки върху ноктите

11
Добави коментар
somebody
somebody

    Търсите начин да добавите пикантност към външния си вид? Рисунките върху ноктите помагат да придадете завършеност на вашия вечерен тоалет или да добавите малко креативност към ежедневните облекла. Разбира се, сложните изображения са за професионалистите, но има много техники, които са напълно приложими и у дома. С малко практика и търпение и сами ще може да създаде уникален дизайн на ноктите си! 

1. Уверете се, че формата на ноктите ви не се нуждае от корекция. Те трябва да са хубаво почистени и равномерно изрязани. 

2. Подберете добре средствата, с които ще работите. Избора на лак наистина е безкраен, но вие трябва да намерите точното решение за вас. Не се страхувайте да експериментирате с продукти на различни марки, докато намерите някой, който ви удовлетворява. Не пропускайте да опитате акрилна боя – тя изглежда страхотно и е много по-евтина от специалните лакове за нокти. За нея ще ви трябват подходящи инструменти за изготвянето на рисунките. Можете да закупите професионален комплект, който включва няколко четки за покритие, линии и точки, но може и да импровизирате. Например, една клечка за зъби, с отрязан край, ще направи същите малки цветни точици, както и професионалната четка. Но най-важното е, може би винаги под ръка да имате ацетон и тампон, за да може бързо да изтриете излишък, ако е необходимо. 

3. Не се страхуват от нови идеи. Разровете се из специализираната литература или в интернет и ще намерите много идеи и начини за изпълнението им. 

4. Подгответе всички необходими материали. Разбира се, създаването на дизайна изисква търпение, но ако използвате бързосъхнещи лакове ще си спестите значително време. Преди да започнете, се уверете, че имате под ръка всичко необходимо. 

5. Първо трябва да сложите базата. В зависимост от рисунката, която ще правите, можете да лакирате ноктите с неутрален цвят, бяло, бежово или светло розово, или по-наситен цвят. Можете да разделите ноктите на два или три нюанса. Долния пласт лак трябва да е изсъхнал преди да прилагате модела. 

6. Трябва да се стремите към равенство на цвета, както и слоя на нанасяне да е еднакъв. При неравности ще ви бъде трудно да направите точни линии. Избирайте си прости модели. Може да развихрите въображението си, да създавате абстрактни форми или цветя, но не претоварварвайте изображението. 

7. След като сте приключили с рисуването и лака е изсъхнал, важно е да запечатате рисунката с топ лак, който предпазва ноктите, придава им блясък и спомага за издържането на лака за по-дълъг период. 

Автор: hobyto.com