BullBlogger: Как се прави форма за контакт в Blogger?

3
Добави коментар
bullblogger
bullblogger

Не, че съм хаймана и се мъкна по махленските дупки, но тия дни ми направи впечатление едно ново заведенийце из нашия квартал. Едно такова чистичко, с хубава кухня, подредено, симпатично с не по-малко симпатична сервитьорка, която след една биричка спокойно може да определиш като секси. Даа, дори отзад я нямаше обичайната неразбория и беше спретнато… (вече не говоря за сервитьорката перверзник такъв).

Всичко супер. Вложили пари хората. Направили го. Едно такова хубаво, уютно. Тъкмо да вляза и пред очите ми се забожда един намръзнал кариран лист кантиран с подсмърчащо от влагата и студа тиксо, на който се е свил надписа “Заведението е с климатик”. Да, и аз не мога да ви отговоря, на кой му е притрябвало да уведомява посетителите, че заведението има климатик в тая арктическа зима навън. Не в това обаче е въпроса. Защо след като всичко е явно поизпипано, никой не си е направил труда да поръча една табелка или просто да купи някоя стандартна от Бриколажа.

Хубаво е да си поопипвате детайлите. Иначе един “кариран лист” може да развали доброто впечатление от цялата ви работа.

Преди да съм се отплеснал за менюто и закачките със сервитьорката, не е зле да минем на темата. Днес един приятел ми подхвърли едно въпросче относно правенето на контакт форма в Blogger.

Сещате се за десетки блогове в които нейде из сайдбара се е смотало едно изреченийце “За да се свържете с нас пишете на [email protected]”. Само където не е на кариран лист иначе впечатлението е същото.

Първо изглежда кофти. Къде сте виждали сайт с претенции за сериозност, който да няма форма за конктакт?

Второ: ако си публикувате мейла по този начин, много скоро ще получавате по стотина-двеста писма от братска Русия (ако не знаете руски не се притеснявайте – в 99% процента от случаите няма да ви трябват никакви езикови умения, поне не лингвистични). Предвидливи блогъри, които не си падат по заливащи ги мейли с русские девушки, си пишат мейла така nashiatemail (at) abv (dot) bg. Наивно е да се заблуждаваме, че още по-предвидливите спамери не са измислили бот, който да сглоби така “закодирания” мейл адрес.

Трето: наистина ли мислите, че дори да искам да се свържа с вас ще си отворя пощата, ще си въведа паролата, естествено след като открия няколко писма от приятели и им отговоря, изобщо ще се сетя за какво съм си влязъл пощата и на кого съм смятал да пиша?

Мммне, не става така. ТРЯБВА да си направите форма за контакт.

Ако сте любопитна натура, вече трябва да сте разбрали, че Blogger е платформа с характер и не обича много-много да я тъпчете като коледна пуйка с какъвто скрипт, код и програмен език ви падне. Е, тъкмо в тази простота и изчистеност е чара на Blogger все пак. А има и още нещо – няма нужда за една нищо и никаква контакт форма да чегъртаме из HTML-то с часове. На прост език търсим нещо

– което да стане бързо
– да е евтино (разбирай безплатно)
– да работи безотказно
– да изисква компютърни умения на нивото на средностатистически пенсионер от клуба на ъгъла

Във видеото има един изключително прост начин да си направите форма за контакт буквално за 11 минути, десет от които ще са ви необходими за да изгледате видеото. Хайде стига приказки – натискайте старта и ако имате някакви въпроси можете да използвате формата ни за контакт.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари