БЛОНДИНКА

1
Добави коментар

„Романтиката е надценена. Мъжът и жената трябва да бъдат съучастници.“

Каза той и ми подари букет от слънчогледи.

Женската логика е непонятна за половината популация на земното кълбо. Като например защо би предпочела да си да си даде последните пари за фризьор вместо за вечеря, защо би обикаляла 2 часа за да се върне и да си купи нещо кето е видяла в първия магазин в който е влязла и как би изчукала един пич защото е влюбена в друг.

За първите две твърдения има изписани два камиона книги, още толкова сайтове разискват екзестинциалните въпроси за козметичните проблеми на нежните създания. Виж за секса обаче говорят предимно мъжките издания, което за мен е енигма. Има жени които му се отдават и оставят течението да ги носи. Има жени които го използват като валута. На изчезване обаче са жените които съумяват да го овладеят като оръжие. Това не го пише никъде. Това се научава с цигара. Дали на фас пауза в офиса, дали посреднощ на компа четейки нечий статус, дали в поредното нощно заведение между две забивки или на обикновено кафе в събота сутрин. Жените правят различен секс. И да, има случаен секс но той е незначителен процент. Секса не е случаен, но много често мъжа е.

Да ме прощавате с всички ваши теории, че може да си къткаш неангажираща връзка докато намериш подходящия мъж, ама много да ме прощавате. Наскоро имах възможността да се убедя в обратното. В момента в който една жени реши че си ТЪРСИ ( неслучайно е с главни букви) в момента в който тя е решила сериозно да си намери наов мъж, сериозна като сърдечен удар, на челото и светва надпис, тя започва да мига като кола на аварийки, тя мирише на секс, тя гледа на кур, тя говори като мръсница…а понякога дори не го знае. Мъжете обаче го надушват както кучетата надушват разгонена кучка. В момента в който реших че трябва да приключа връзка, което нямах сили да направя пред вратата ми се изви опашка. Цветя, писма, обаждания романтика да си ебе майката. Хора които познавам от години, хора които никога не съм срещала, хора които не са имали смелост, хора които някога са се отказвали…не мога да го опиша наистина, не знам как но това се надушва, то извира от ушите дори. И така открих секса като оръжие.

Понякога разума казва неща които сърцето не може да изпълни. Но когато гордостта му се притече на помощ, е те тогава по-добре Бог да ти е на помощ също, на бързо набиране по възможност! Непонятната женска логика каза – изчукай един и ще забравиш друг. Гордостта каза да – имаш ли друг избор? Казват че любовта и войната си приличат и че тогава всичко е позволено. Но какво става когато на бойното поле изкараш оръжие което не си сигурен къде точно ще гръмне – дали ще ти спечели безапелационна победа, пирова победа или вражеска победа? Така става с аматьорите – първия път винаги е труден. Но в един филм казват „Срамът е като болката – разбираш че се случва само по веднъж”. Опасни връзки е филмът. Ирония, а?

Той ме попита какво правя в колата му посреднощ напът към неговия апартамент след като се е държал като лайно. Аз се усмихвах докато се молех земята под мен не да се отвори а направо да ме засмуче като онези гумички които отпушват кенефа и нямам никва идея как се казват. Мда, мога да позволя срама само веднъж иначе ще се хлъзна много надолу.

Аз му казах, u know, аз му казах – пич ще си намеря нов. Проблема на картоиграчите с чест е че дори блъфират с чест. Има хора които никога не им се е случвало и те са блажени. Има и хора като мен които нямат смелостта да поставят ултиматуми на другите, затова ги поставят на себе си. Бих искала да каже – „Недей”. Бих искала да потропа на вратата ми и да ме спре. Много бих искала. Но ако не се случи ще знам че не може да бъде моят гръб, не може да бъде моят съучатник, а двама страхливци на едно място не са добра комбинация по никакви вселенски закони. А това всъщност е най-романтичното нещо на света. Какво по ясно-показва вярата че нещо прекрасно може да ти се случи от желанието да се съхраниш за него. Да избягаш преди да се самоунищожиш от безразличие е всъщност реакция на защитния механизъм срещу изхабяване на способносста да чустваш. „Романтиката е надценена. Мъжът и жената трябва да бъдат съучастници.“

Каза той и ми подари букет от слънчогледи.