Чудотворните таблетки

15
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Чудотворните таблетки

Противозачатъчните  хапчета може да удължат  живота и да предотвратят хиляди  смъртни случая годишно, съобщава Daily Mail. Учени от Университета на Абърдийн, Обединеното кралство, твърдят че жените, които взимат контрацептивни хапчета, независимо от възрастта си са с по-малък  риск  от сърдечно заболяване и всички видове рак. Въпреки това, новото поколение противозачатъчни хапчета в това отношение по-малко ефективни.

Междувременно, шведски изследователи установили, че мъжете, които консумират много богати на калций храни (около 2 хиляди милиграма калций дневно),са с  25% по-малък риск от смърт поради някаква причина в рамките на следващите 10 години  съобщава Ройтерс. В допълнение, феновете на храни с високо съдържание на калций, включително мляко, млечни продукти и зърнени храни, са с 23%  с по – малък  риск от смърт от сърдечно-съдови заболявания. Все пак, вероятността да избегнете най-лошото като поемате повече  калций няма да има кой знае какъв ефект.

Както е известно ако бременната майка се по време на бременност приема повече калций, не само помога за изграждане на детските   кости и зъби, но също така намалява риска от усложнения на бременността, като прееклампсия и токсемия. Най-важното е, че приемането на калций от бременната  не оказва влияние върху преждевременното  раждане или детската смъртност.

Спомнете си, че калция  заема първо място по  съдържание на минерални елементи в човешкото тяло – до 1,3 кг при възрастни. 99% от това количество се съдържа в костите и зъбите. Препоръчителната дневна доза калций за възрастни е 1 г, за хора над 50 години – 1,2 g. Въпреки това, много хора страдат от липса на калций в организма.

Също така известно е, че жени, получаващи дневна доза калций от натурални продукти, са със  здрави  кости, отколкото тези, които използват минерални добавки във вид на таблетки. Естествените продукти, съдържащи калций, променят  в метаболизма на хормона естроген. Хранителните вещества в млечните храни засилват своето производство, като  помагат  за укрепване на костната тъкан.

Натуралният  калций се абсорбира от тялото много по-добре, отколкото повечето от третирани с химически добавки. Въпреки това, таблетки с  калций, може да са полезни – но те трябва да се приемат с храната  за да може  по-добреда се  абсорбират от стомаха.