Шпионска техника

1
Добави коментар

Химикал камера е, както подсказва и името, работещ химикал с вградена камера в него. Прилича ли ви на някоя от онези шпионски джаджи на агент 007? Да, почти като неговите, само че тази е подобрена версия, така да се каже, за да може да отговори на съвременните изисквания за запис на видео и аудио. Химикал камерата е много удобна, когато ви се налага да проведете някое проучване в офиса или у дома, докато ви няма. Представете си например, че всяка сутрин, когато пристигате на работното си място, ви се струва, че някой като че ли е работил от вашето бюро, докато ви е нямало. Столът ви е по-топъл, от обикновено след като цяла нощ би трябвало да е стоял празен. Освен това някои от нещата ви по бюрото са разместени. Питали сте всички, но все пак те идва с вас току-що. Охраната пък няма ключове за вашата стая. Така че кой може да е бил и как да разберете? Много просто. След поредния работен ден може небрежно да си оставите новата химикалка на бюрото, в кутията за химикали, обърната предвидливо към вратата на офиса. Химикалът, който всъщност е химикал камера, ще ви донесе така нужната информация във вид на видео, с което ще може да отидете право при виновника и да го питате какво е правил посред нощ в офиса ви и как така охраната не го е видяла? Принципът на действие на тази шпионска камера е много лесен. Тя се включва от движението, което е произведено около нея, благодарение на сензорите си, които са вградени в устройството. Може и ръчно да се включи, но ако се оставя за дълго време без надзор извън вашето полизрение, или просто нямате възможност да я включите, добре би било да оставите химикал камерата в режим на изчакване. Следващите описания и технически характеристики ни вдъхновиха от ревюто в един доверен онлайн магазин за шпионска техника , където може да намерите такава камера.

И така зареждате химикал камерата, посредством литиево-йонната батерия, и след два часа имате напълно заредена камера. След това трябва да превключите от ръчен режим на автоматичен, което става посредством малко копче, намиращо се под капачката. Индикатора би трябвало да започне да свети в син цвят, а когато започне да снима, става жълт. Но разбира се, различните камери, са с различни характеристики. Записаното видео е във формат AVI, като повечето стандартни видео файлове, и освен това се разчита от всеки плеър на компютъра. С помощта на USB порта ще може на следващия ден след записа, да прехвърлите данните на компютъра си и да ги представите на шефа си, който не ви е повярвал, мислейки си, че си измисляте. Ако разбира се самия шеф не е бил този, който е направил визита посред нощ на офиса ви. Благодарение на капацитета си от 4 GB, камерата може да запише няколко часово видео.

Та това е в общи линии действието на една химикал камера. Дори и у нас вече може да намерите такова устройство, за закупуването, на което не ви трябват специални документи и разрешителни, както за оръжие например. Всяка марка от тези камери се различават с малко от другите, но като цяло тяхното действие е едно и също. Някои от тях не разполагат с пълнител и не може да се пише с тях, явно, за да се спести място. Но много по-добре би било, ако вашата е от другия вид, така ще успеете напълно да заблудите нарушителя.