Шпионска техника

1
Добави коментар

Всеки, който има някакъв бизнес, налага се да наема хора или пък просто току-що си е купил голяма и обзаведена с последна дума на техниката къща, ще иска да е сигурен, че няма да се намерят хора, които да злоупотребят с него или неговата собственост. Ето защо всички фирми, т.е. по-големите от тях и повечето къщи тип дворци са снабдени с камери за наблюдение. Ако и на вас ви предстои важната стъпка да изберете техниката за обезопасяване на вашата собственост, нека да видим какви точно камери за наблюдение се предлагат на територията на нашата страна, в специализираните магазини.

Ако искате да заснемете всичко в детайли, може би за вас е подходяща цветната водоустойчива камера Qiham VS-121F. Камерите от този вид са вид безжични камери, които могат да се инсталират практически навсякъде, могат да снимат качествено, както през деня, така и през нощта, благодарение на инфрачервеното си осветление. Имат сензор за движение, и температурен обхват на работа от -10 до +50 градуса, което не я прави много подходяща за някои български градове, където през зимата температурите могат да паднат до -20 градуса, но тъй като това се случва рядко, може би за ден-два през зимата, като цяло камерата е подходяща и за външно наблюдение на обекти. На вид камерата представлява стандартна камера, която всеки от нас е виждал на входа на банката или пък на някоя фирма.

Следващият вид е куполна камера за наблюдение. Тя се поставя на тавана на помещението, и може да заблуди с формата си, че е детектор за пушек или някакво друго устройство, но не и камера. Може да записва на минимална осветеност в помещението. Записва цветно, което е изключително полезно през деня, но когато светлината е малко по-малко в стаята, може и да не се получат ясно различаване на детайлите.

Съществува един много интересен вид камера за наблюдение, особено, ако притежавате автомобил на шестцифрена стойност – специално разработена за поставяне на бронята на автомобила. Тя е с диаметър на обектива от порядъка на 2-3 мм, а дължината е малко по-голяма. Засича движение и, ако някой успее да открадне автомобила ви, ще разберете къде се намира. Разбира се повечето нови автомобили излизат от завода производител с вградена GPS система за проследяване, но малко допълнителна сигурност никога не е излишна. А и не се знае, дали пък крадците няма да успеят да развалят системата, а камерата трудно ще се забележи. Разбира се първенството по незабележима камера за наблюдение печелят микро камерите, някои от които са с големината на глава на карфица.

Инсталацията на всяка една от описаните камери е лесна и в някои случаи не е необходимо да викате техник, който да ви помогне, но разбира се, ако сте биг бос едва ли ще се занимавате с такава работа, за която си имате хора. Та в основни линии това са най-използваните видове камери. Коя ще изберете от тях зависи от мястото, което има нужда от наблюдение, както и от възможностите ви.