Божи Дар

40
Добави коментар
Anardil
Anardil

Божи Дар

Годината е 2012.

Светата мощница на Йоан Кръстител в Созопол отпразнува 400-ия си турист. Дошлият да го приветства лично министър Божидар Димитров уверява журналистите, че най-късно до края на мандата броят на посетителите ще прехвърли психологическата граница от 500 „и тогава ще стане ясно, че похарчените милиони не са отишли напразно”. По същото време в пресата се появява информацията, че неизвестен извършител е откраднал лявата ключица на светеца. Няма проблем – в мощницата има още 5.

Новина от последната минута: при специализираната акция на МВР с име „Ключицата” е задържана престъпна група от 62 лица, за които има оперативна информация, че проявяват нездрав интерес към останки от отминали исторически периоди. Повечето са арестувани направо на местопрестъплението – в Плиска и Перперикон. Проверката на жилищата им преминава – както обикновено – без съдебна санкция и без произшествия.

Е, в Пирогов са настанени три деца, които според безпочвените обвинения на злонамерени индивиди са били бити. Президентът Цветанов бързо опровергава тези глупости: просто служителите на реда са се заблудили, че малчуганите опитват да укрият крадени предмети с неоценима стойност, с които със сигурност най-накрая ще я преборим тая криза. Раните им са резултат на свръхентусиазма на полицията. Нищо подсъдно.

Междувременно започва акция „Злонамерени индивиди”.

Потърсен за коментар във връзка с кражбата на лявата ключица на Йоан Кръстител с кат. номер 6, Божидар Димитров отпраща към свое популярно изказване от лятото на 2010 г.: „Не съм го казвал, но пак ще го повторя: шибан народ. Утре ми звъннете, за да отрека, че съм го повторил”.

Попитани за ареста на 62-мата археолози, студенти от 3-ти курс в Юридическия факултет на Софийския университет заявяват, че доказателствата, събрани от полицията, по никакъв начин не могат да издържат в съда. Премиерът Борисов веднага излиза по телевизията и заявява, че специалност „право” е развъдник на провокатори към реда и спокойствието в държавата.

Към акция „Злонамерени индивиди” се прибавя операция „Правистите”. Действащите магистрати мълчат. То в затвора е добре да не плямпаш много.

Междувременно настъпва вечерта на 24-ти декември. България най-накрая излиза от кризата. В последните минути на отминаващия ден Симеон Дянков репетира речта си по повод дългоочакваната му Нобелова награда.

А на сутринта Бойко Борисов застава пред полуразрушената сграда на парламента и се провиква: „Станишев е виновен. Аз нали ви казвах, че ще намери начин да саботира управлението”.

Но няма кой да го чуе.

Сподели във Facebook