Как да продаваме с успех

9
Добави коментар
anatolii
anatolii

1. Планирайте и се подгответе добре. Бъдете готови с най-добрите и точни отговори за всички допълнителни въпроси на клиента. Познавайте продуктите и услугите, които продавате в детайли.

2. Продавайте услуги и продукти, които имат ценност и са търсени от клиентите. Не се стремете да убеждавате клиента, че има нужда от продукт, който всъщност осъзнавате, че не му трябва.

3. За да продавате с успех, трябва да продавате продукти и услуги с максимално високо качество на приемлива цена. Тези предпоставки ще намалят времето за сключване на сделката. Имайте предвид, че „приемлива цена” е разтегливо понятие. Ако успеете да убедите клиентите в изключителните качества на продукта/услугата – цената, която те ще платят може да бъде много по-висока от тази при конкурентите.

4. Използвайте „умен маркетинг” и целеви канали за реклама. Старайте се да покажете продуктите и услугите си във възможно най-добра светлина и да изтъкнете техните най-силни качества. Не се стремете да продавате на „всяка цена” – много от клиентите ще се отдръпнат, ако усетят, че целта Ви е „само да продавате”, а не да им помагате, като задоволявате техните нужди и потребности.

5. Опитайте да бъдете учтиви и внимателни с клиентите си. Спазвайте бизнес тона в разговора и не приемайте нищо лично. Клиентът е дошъл при Вас заради нужда и потребност, но ще си купи от Вас и ако му харесва обслужването.

6. Научете колкото се може повече за клиента и неговия бизнес, преди да предложите продукт или услуга. За да убедите някой, че се нуждае от Вашите продукти първо Вие трябва да сте убедени, че клиентът наистина има нужда от тях. Не се страхувайте да бъдете честни и да признаете, че нямате подходящ продукт или услуга, ако случаят е такъв. Ще спечелите доверието на клиента, а това е изключително ценно и в бъдеще може да Ви донесе много добра репутация и други продажби.

7. След всяка продажба анализирайте и си водете отчет за случилото се по време на преговорите. Така ще подобрявате уменията си да продавате.

8. Винаги се опитвайте да предложите нещо допълнително към „основния продукт/услуга”, което да направи офертата по-приемлива пред тези на конкурентите фирми.

9. Помнете, че Вашата компания и Вашето работно място съществуват благодарение на клиентите. Вие сте там, за да им продадете неща, които ще задоволят техните потребности.

Прочети още за:

Съвети за маркетинговото позициониране.

54. „Намерете своята пазарна ниша, която да не е наситена с други фирми и се погрижете да я запълните със своите продукти и услуги.”
– Anthony Cerminaro

55. „Използвайте … Съвети за назначаване на работници.

27. „Назначавайте хора, които са по-талантливи от вас. Бизнесът ви никога няма да се развие и да успее, ако се притеснявате, че ще назначите на работа човек, който ще ви засенч …Съвети за маркетинга на фирмата /продължение от предната част/.

41. „Помислете наистина ли се нуждаете от PR фирма, на която да плащате 15 000 долара месечно? Може би, ще е по-ефективно просто да наемете консултан …В днешно време често се случва собствениците на малък и среден бизнес ежедневно да бъдат затрупани с всякакви задачи, свързани с бизнеса, който управляват. Въпреки това, с оглед на силната конкурентната среда, в коят …Съвети за глобалния план на вашия бизнес.

83. „С напредването на възрастта ми виждам една основна грешка, която предприемачите, собственици на малки фирми правят. Това е объркването на бизнеса и приравняването му …