Ефикасни упражнения за корем

1
Добави коментар
ant_iv
ant_iv

 
Доказано е, че при отслабване най-трудно отслабват местата в коремната област и бедрата! Често можете да срещнете на пръв поглед слаб човек с идеална фигура, но при внимателно изучаване ще установите, че този човек има коремче! Това е свързано с факта, че мускулите на коремната стена, за разлика от мускулите на ръцете и краката рядко нямат характерния за вторите мускулен тонус дори и след проведени упражнения за корем! Все пак ръцете и краката винаги се намират в движение! За да се намали корема, не е достатъчна само диета!  Задължително трябва да се изпълнява регулирана и ежедневна програма с пълен обем от упражнения!  Ние ще представим в тази статия няколко ефикасни упражнения, които съчетани с диета ще доведат до максимален положителен резултат, благодарение на отслабване на подкожната мастна тъкан и повишаване на тонуса на коремната стена!
Упражнение 1.
Заемете изходно легнало положение, сгънете краката си в коленете и поставете ръцете си зад главата! Ходилата ви трябва да са опрели пода и да са на разстояние правопропорционално на ширината на рамената ви. Колената трябва да са под градус насочен към тавана! От изходното положение повдигнете рамената си и от ново се върнете в това положение! Старайте се да повдигате рамената си на максимална височина, но същевременно таза не трябва се откъсва от пода! Това упражнение за корем се повтаря от 10 до 50 пъти дневно!
Упражнение 2.
Заемете изходно положение като в горното упражнение. От това положение повдигнете рамената си от пода и същевременно извеждайте ръцете си напред, те трябва да застанат между колената ви! Връщайте ръцете си в изходно положение при всяко вдишване! Това упражнение за корем се повтаря от 10 до 30 пъти!
Упражнение 3
Легнете по гръб, скръстете краката си и ги повдигнете високо! Ръцете поставете върху бедрата си! Бавно започнете да, отпускате кръстосаните крака в опънато положение към пода. Ако това упражнение за корем ви се стори много трудно, може да не отпускате краката си до пода, а до нивото, до което се сте способни да ги задържите! Постепенно ще се научите да го изпълнявате! Даденото упражнение за корем се повтаря от 4 до 16 пъти!
Упражнение 4.
Легнете по гръб, поставете ръцете си под главата, сгънете краката си в колената и ги повдигнете, така че ъгъла между бедрата и тялото и между колената и бедрата да бъде 90 градуса. Съединете краката един до друг! От това положение се опитайте да повдигнете рамената си и да опънете ръцете си напред, по посока на краката! Старайте се през този период краката ви да остават неподвижни. Повторете това упражнение за корем от 10 до 20 пъти!

»

created by SEO web design