Салата от цедено кисело мляко с маслини, орехи и копър

38
Добави коментар
ivo94
ivo94

 
Салата от цедено кисело мляко с маслини, орехи и копър
Независимо дали ще предпочетете купено или домашно приготвено цедено кисело мляко вярвам, че любителите на млечните салати ще бъдат удовлетворени изцяло от това кулинарно изкушение. Самото заглавие подсказва какви продукти ще са ви нужни за приготовлението на салатата. Точни мерки и грамажи няма да давам, защото всеки ще си прецени на кои от съставките да наблегне а те са:
– Цедено кисело мляко
– Маслини
– Орехи
– Копър
– Чесън (ако обичате) може пресен или на прах
– Сол – на вкусДа пристъпим към самото приготвяне. В случая ще опиша как аз точно си я правя, но вие винаги може да измените пропорциите или съставките на салатата.
Вземам две кофички цедено кисело мляко, около 200 грама едри хубави маслини, 5-6 ореха и копър 2-3 стръкчета.
Изсипвам съдържанието на кофичките в по-голям и дълбок съд. Нарязвам обезкостените вече маслините на дребно(може и да се пасират, като същото важи и за чесъна) и ги прибавям към цеденото мляко. Орехите се отделят от черупките и се счукват добре или се смилат. Копъра също се нарязва на много дребно и се прибавя и той. Всичко се разбърква добре и се сервира в съд и форма по желание. Ако очаквате гости може да украсите салатата с няколко ивички от морков във формата на цвете или фигура, която ви допада.
Добър апетит и наздраве.