Пречиствателни станции

4
Добави коментар

Отново актуална тема за замърсяването на водите.
След като се видя, че един резервоар за отпадъчни води в Унгария може да направи големи поразии не само в района си, а ми в доста по-големи размери и то само от изтичането на отровите, които съдържа във водите си.
Много по-опасни са отмитите отрови, химични вещества и всякакви гадории, които присъстват в състава на отпадните води, които заедно с дъждовете попадат в подпочвените води, които после „захранват“ домовете ни – питейна и течаща вода, която ние същите – виновниците за замърсяването ползваме за хигиена, миене, готвене и дори задоволяване на жаджата си.
Буквално сами се подлагаме на замърсители в организмите ни.

Освен предприятията, които пускат отпадни води – такива отрови попадат в подпочвените реки отново чрез дъждовете. Къде и как? Ами в големите градове по автомобилните пътища какво се отлага? Масла, газове, тежки химични съединения. Който е карал колело в дъждовно време знае за какво става въпрос. Става хлъзгаво и мазно. Дрехите се напояват с някакъв химикал, който се пере много трудно. Но това на страна. Говорим, че същите тези попадат в подпочвените води.. убиват природата, убиват и нас.

Пречиствателните станции помагат, но е необходимо още нещо, за да предпазим водата и природата.