МЕГИ ТЕМЕЛКОВА

5
Добави коментар
megitemelkova
megitemelkova

  доцент доктор
Миглена Темелкова

 
Доцент доктор Миглена Темелкова е родена на 10 януари 1976 година в гр. Варна. Завършила е право във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и финанси в Икономически университет – Варна. Специализирала е Международно търговско право и международен бизнес.
 През 2007 година защитава дисертация на тема „Оптимизация на производствени системи при тяхното преструктуриране“ и получава образователно – квалификационната степен „доктор“ по научната специалност 05.02.21 „Организация и управление на производството“. През 2010 година с решение на ВАК получава научното звание „доцент“.
 Работи във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и чете лекции по „Контролинг“, „Управление на туроператорската и турагентската дейност“, „Лидерство“. Чела е лекции по „Контролинг“ в университета в гр. Сефтенберг – Германия. Автор е на над 50 публикации в страната и чужбина в областта на контролинга и производствения мениджмънт.
От 2009 година е ръководител на Грид институт – България, позициониран във ВСУ „Черноризец Храбър“ и работещ съвместно с Грид институт – Германия, имащ за цел изграждането на бизнес – лидери в условията на все по-глобализиращи се конкурентни пазари.