Свежи идеи за коледна украса

39
Добави коментар
naskoki
naskoki

Колкото и да не е за вярване и тази година като всички останали се изтърколи неусетно. Въпреки, че все още времето навън по никакъв начин не напомня за идващата Коледа, наближаването на едни от най- хубавите семейни празници е факт.

От витрините на магазините тук- там свенливо  надничат фигурки на Дядо Коледа, джуджета и Снежковци. До броени дни всичко ще блесне в червено и бяло, така че домовете ни няма защо да чакат за украса до самите празници.

Ако искате да се сдобиете с уникална украса и смятате да вложите повече творчество в оригинални аксесоари са ви необходими поне седмица- две, докато се подготвите.

Ето няколко интересни идеи…

Създайте интересна украса за кухнята, като развихрите фантазията си. Използвайте зърнени храни и ги налепите като мозайка на подходящ цветен картон. Най- лесно е предварително да го разчертаете на геометрични фигурки и после да ги изпълните с различни по цвят и размери бобчета, леща, ориз…Оптимистична и същевременно много стилна украса става и от плодове, само трябва да имате редвид, че няма да изтрае дълго. Ако обичате да похапвате ябълки, портокали, лимони включете ги в украсата. Какво пък, ще подредите такава пирамида неколкократно,  но витамините са полезни…. Комбинирайте ги с шишарки и дървени фигурки.Има едно старо поверие, че е хубаво винаги за Коледа на елхата  да има поне една нова играчка. Това особено по време на финансова криза в никакъв случай не значи да изхвърлите старите играчки- просто ги разкрасете. Направете им дрешки с брокат или от изрезки от хартия и т.н. Най- лесният начин е да съберете старите стъклени топки на грозд и да го окачите на стена или под аплици.Оригинални идея да си измайсторите сами гирлянди е от евтини стари гердани и гривни да вземете мънистата- колкото по- едри и пъстри са зърната, толкова по- весели и красиви ще станат гирляндите. Ако са дървени, разнообразете ги с шишарки, кестени, орехи.Направете малки торбички от разноцветни парчета плат и ги напълнете с орехи, лешници, бадеми с черупките и бонбони. Вържете ги на елхата с големи и лъскави панделки.Добра идея е да си направите семеен ретро календар като използвате стари картички и снимки от веселби през минали години. Дайте воля на въображението си и бъдете сигурни, че ще успеете да направите една чудесна, уникална коледна украса с която ще създадете празнично настроение у най- близките си.