Писмо до Дядо Коледа

5
Добави коментар
milena
milena

За някой може би е рано (края на октомври месец) да мислят за този вълшебен старец Дядо Коледа, но се оказва, че за малките деца, съвсем не е. Гледайки таблото в яслата последните две седмици, всеки ден виждам песнички и стихчета, свързани със зимата. Миналата година бях купила на малката един Дядо Коледа за стената, който така и не свалих, може би защото вълшебството на коледните празници обитава домът ни през цялата година …
Така се зачудих, какво ли би искала моята малка принцеса да й донесе Дядо Коледа.
Бяхме си тримата в къщи и я попитах: „Какъв подарък искаш да ти донесе Дядо Коледа?“ Тя ме погледна, ококори големите си очички и каза: „Амиии, искам живо бебе! Да, живо бебе“
Не, че за първи път я чуваме да го казва, даже напротив. Постоянно ни повтаря, че иска живо бебе. Но желанието и бе толкова истинско и неподправено, че ни впечатли.
Гледайки се с баща й, започнахме да обясняваме, че бебето първо трябва да се появи в корема на мама и след като порасне достатъчно, ще може да имаме живо бебе и да го гушка.
Но ми хрумна, че нейното силно желание да имаме живо бебе, е чудесен претекст, да научим някой буквички от азбуката, за да може да напишем писмо до Дядо Коледа. Какъв по-голям стимул за едно дете, от неговото желание
Обяснихме, че до Коледа няма как да се появи живото бебе, защото изисква повече време, но нея това на този етап не я вълнуваше особено много.
Така, малко по малко започнахме да учим буквичките, необходими ни да напишем писмото до Дядо Коледа с нейното съкровено желание.

До Коледа има малко повече от два месеца, но колкото по-рано се подготвим, толкова повече усмивки, ще видим на лицата на нашите деца и близки!

Споделяйки този мил за нас момент, се замислям, какви подаръци иска вашето дете от Дядо Коледа?
Какви са желанията на вашите мъници? Какви писма сте писали до Дядо Коледа?

Етикети/Тагове: Майчинство и отглеждане, споделено