Адвокатско дружество „Точева и Мандажиева“ – Жулиета Мандажиева

1
Добави коментар
chavdarov
chavdarov

Жулиета Мандажиева

Съдружник

Жулиета Мандажиева, Адвокат, Съдружник, е специалист в капиталови пазари, банкови и финансови услуги; лицензионни процедури и екологично право. Адв. Мандажиева започва своята практика в известна софийска правна кантора която предоставя правни услуги на дружествата от групата на Алианц в България. По-късно, тя се присъединява към проекта „Регулация на капиталовите пазари в България” под ръководството на финансовата консултантска компания от САЩ „Financial Markets International” и USAID, където участва в подготовката на проекто – наредби, отнасящи се към изискванията за капиталовите пазари. След участието си в проекта, адв. Мандажиева предоставя пълен набор от правни услуги като юрисконсулт в една от най-големите небанкови финансови институции в България „Елана Фонд Мениджмънт” АД, която управлява колективни инвестиционни схеми и индивидуални портфейли.

Впоследствие, адв. Мандажиева осъществява правното обслужване на „БенчМарк Груп” АД (водеща небанкова финансова институция в България), където съдейства за лицензирането на инвестиционен посредник и управляващо дружество, консултира управляваните от тях колективни инвестиционни схеми, дружество със специална инвестиционна цел, и успоредно с това, консултира IPOs на публичните дружества „Софарма Логистика” АД, „Тодоров” АД, „Уеб Медия Груп” АД, както и търгови предложения, облигационни емисии и лицензионни процедури. Също така, адв. Мандажиева консултира преобразуване на дейността на Тишман Интернешънъл в България, включително предоставяне на правни консултации във връзка с вливане на дружество майка в дъщерно дружество и обратно, делистване и разделяне, изготвяне на мерки за оптимизация на пазара и др.

Адв. Жулиета Мандажиева беше лице за контакт на Т&М по възлагането им от РВЕ включващо успешното им участие в конкурса за избиране на стратегически инвеститор, който ще придобие 49% от SPV, създадено съвместно с държавна компания с цел изграждането, експлоатацията и управлението на втората атомна електроцентрала Белене в България.

Адв. Мандажиева е посочена като водещ юрист в банковата и финансовата сфери в Chambers and Partners за Европа.

E-mail: [email protected]