Днес и Утре: След двойното убийство Лазар Колев отказвал секс!?

44
Добави коментар
DANGERZONE
DANGERZONE

В мразовитата вечер на 27 януари 2006 г. двете сестри Росица и Христина Белнейски излезли от апартамента на родителите си във ведомственото блокче до жп гарата в Пазарджик и тръгнали на дискотека. На майка си Фани и баща си Стоимен децата казали, че имат среща в 22,30 ч в центъра със съученици и ще се приберат с първия тролей в 4 ч сутринта. Това е записано в началото на обвинителния акт срещу Лазар Колев – Малкия Гангстер, подсъдим за убийството на сестрите Белнейски.

Росица и Христина не носели в себе си мобилни телефони. Уговорката била да се приберат през нощта, защото на следващия ден – събота, семейството било на годеж на братовчедка в село Ляхово.

Около 20,30 ч сестрите Белнейски минали през багажната магазия на гарата, където се отбивали често и познавали всички, защото бащата Стоимен работел като железничар. Сестрите били весели, казали на дежурния, че ще си хванат нови приятели, пише прокурор Ганчева, като дава и подробности за външния вид на сестрите.

Наскоро навършилата 18 г. Росица носела черна къса пола, тъмновиолетова блуза със зашита на деколтето рошава яка, черен чорапогащник с дълги черни чорапи върху него, велурени ботуши със същия цвят и бежово яке. 15-годишната Христина била облечена със сини дънки, бяло боди с дантела, резедава блуза със златист надпис на гърдите, зелено-кафяв шал, кафяви велурени ботуши и късо яке от екокожа на бели и кафяви петна.

После момичетата хванали тролея и пристигнали първи на мястото на срещата – колоната в центъра на Пазарджик. Дошли и четирите им приятелки и всички се насочили към кафе-аперитив “Болид” срещу сградата на общината. Отначало смятали да отидат в дискотека “Ларгото”, където майката Фани Белнейска им била запазила маса. Едно от момичетата и Христина обаче нямали лични карти и се усъмнили, че ще ги спрат на входа. В “Болид” Росица си поръчала бира, а Христина – малка водка с натурален сок. Останалите предпочели мляко с кафе. Говорили си до полунощ, когато сервитьорката ги подканила да свършват, защото затварят.

Пред общината групата се разделила и всички си тръгнали. Сестрите забързали към близката спирка, но изпуснали последния тролей. Продължили пеша към жп гарата и дома си.

По пътя двете били застигнати от Лазар Колев – Малкия Гангстер, който карал наскоро подарения от дядо му автомобил “Фолксваген Пасат” още с транзитни номера. 28-годишният мъж бил в нетрезво състояние. Той не познавал момичетата, но им предложил да ги закара. Сестрите се съгласили и се качили при него, сочи обвинителният акт.

“По-малката – Христина, Колев оставил при неустановено до момента лице (материалите, касаещи неустановеното лице са отделени в ново наказателно производство), а с Росица Белнейска останал сам в автомобила си. Първоначално двамата правили доброволен анален секс – пише в обвинителния акт. Като приключили, Колев поискал още секс – вагинален, но Росица категорично отказала.”Въпреки че и преди е имала интимни приятели, тя все още е била девствена. Обвиняемият започнал да нанася удари в главата и тялото на Росица, за да сломи съпротивата й, след което, пряко волята й, осъществил вагинален полов акт.

По време на акта Колев грубо притискал раменете и гърдите на момичето, като самият акт бил осъществен изключително брутално и довел до разкъсване на девствената ципа и масивни кръвонасядания по входа на влагалището. През цялото време Росица Белнейска се съпротивлявала.

След като осъществил насилственото съвкупление, обвиняемият Колев отказал да отведе Росица Белнейска при сестра й и подкарал автомобила си в неизвестна за нея посока. Уплашена, тя скочила в движение от колата, при което получила сериозни наранявания по лицето, главата и краката, пише обвинител Ганчева.

Колев спрял колата и отишъл при Росица. Виждайки нейното състояние, той решил, че травмите й са много тежки, дори смъртоносни. Ето защо, за да елиминира евентуална възможност Росица Белнейска да бъде открита от някого приживе и да го издаде, обвиняемият Колев решил да я умъртви. За целта той нанесъл в главата и тялото й поредица от силни юмручни удари и ритници, както и удари с различни предмети (предмет с изразен ръб, тъпоръбест предмет с неголяма удряща повърхност). Ударите били локализирани в гръдния кош и главата на пострадалата, нанесени с висока интензивност, като в резултат на тях Росица Белнейска изгубила съзнание и кратко време след това умряла.

Така прокурор Ганчева е описала смъртта на по-голямата сестра. Според обвинителката в този момент Колев си дал сметка, че другото момиче знае с кого е била Росица през нощта и със сигурност ще свърже убийството с него. За да заличи възможни доказателства и за да е сигурен, че няма да има никакви свидетели, той решил да убие и Христина.

„След като качил тялото на умъртвената Росица Белнейска в автомобила си, обвиняемият Колев потеглил. В изпълнение на решението си да умъртви Христина той отишъл и я взел от мястото, където по-рано я бил оставил. Нанесъл й юмручни удари по лицето и значително по-силни такива в гърдите и корема, след което се съвкупил с нея. Половият акт бил груб и причинил кръвонасядания по задната стена на входа на влагалището на пострадалата. След това извършил и брутални блудствени действия с Христина Белнейска, като осъществил проникване в ануса й, довело до масивно кръвонасядане на задния проход с масивно разкъсване на кожата. Посегателствата над половата неприкосновеност на пострадалата били придружени с притискане на шията й и отделни силни удари в областта на главата, гърдите и корема. Като резултат от така упражненото физическо насилие Христина Белнейска изпаднала в безпомощно състояние, но още била жива“, пише в обвинителния акт.

След това Малкия Гангстер подкарал автомобила си към местността Грамадите между Пещера и Брацигово. Отбил по черен път. Христина все още била жива. Колев я завлякъл нагоре по склон, където я повалил по очи и започнал силно да удря главата й в земята и да я притиска, докато тя престанала да дава признаци на живот. След това измъкнал трупа на Росица от багажника и го изхвърлил по гръб на площадка в близост до склона.

След като оставил жертвите си в безлюдната местност, Колев старателно измил автомобила и тръгнал за Велинград, където живеели баща му Петко, баба му и чичо му. Пристигнал след 9 ч сутринта на 28 януари. Роднините му се изненадали, защото рядко идвал. Колев прекарал там деня, преспал и на другия ден се прибрал в Пазарджик. Той работел във фирмата за хляб на вуйчо си Паун Лазаров и нямал отсъствия, но от нощта на убийството повече не го видели в цеха.

Рано сутринта на 30 януари Лазар пак пристигнал във Велинград. Имали предварителна договорка с баща му и заминали за София. По пътя се отбили до Костенец, а на влизане в столицата се счупил съединителят на фолксвагена. Колев продал автомобила за 2 хиляди лв. в автокъща в кв. „Горубляне“. Собственикът сменил съединителя и само две седмици по-късно препродал колата за 4900 лв., пише обвинителката.

В София Колев се обадил на познатата си от арменски произход Азия Чсян. Помолил я да му намери място за спане. Двамата останали в една квартира до 9 февруари. Жената била изумена, че спят в едно легло, а Лазар не иска да прави секс с нея. Той не носел допълнително бельо, ходел само с един анцуг. Телефонът му често звънял, но не отговарял. Казал й, че търси работа, но не излизал да обикаля фирми.

В първите дни на февруари, когато в Пазарджик гръмнала вестта за убийството на Белнейски, на чичото Паун Лазаров било докладвано, че племенникът му не идва на работа. Майката на Лазар, която е сестра на Паун, му казала, че търсят сина й от полицията, но никой не знае къде е. Лазаров го потърсил по телефона и разбрал, че е в София. На 9 февруари със свой познат и един от служителите си заминал за столицата. Взел мъжете със себе си, за да накарат Лазар да тръгне насила, ако откаже. Тримата открили квартирата, качили племенника в автомобила си и поели обратно към Пазарджик. Колев бил в нетрезво състояние, пише в обвинителния акт.

Чичото разпитал Лазар къде е бил в периода, когато са изчезнали двете сестри.

Племенникът отговорил, че нощта на 27 януари е прекарал в дома на непълнолетната си приятелка Виолета Витекова, където били майка й Валентина Димитрова и вторият й мъж Стефан Боев. Още същата вечер, когато се прибрали в Пазарджик, всички отишли у тях. Лазаров им обяснил, че са притеснени за Колев, защото е съден за изнасилване и може да има сериозни проблеми. Уговорил ги да кажат, че Лазар наистина е бил у тях. Наблегнал, че става въпрос за петък вечерта. По-късно ги почерпил в близко заведение и им оставил 200 лв.

При разпита на семейството в полицията всички наистина написали в показанията си, че Колев е бил у тях, и така му изградили алиби. По-късно обаче, когато разследващите попаднали в следите му, те се отрекли от показанията си. Обяснили, че чичото Паун Лазаров е влиятелен човек в града и са разчитали на бъдеща финансова помощ от негова страна.

На 12 март 2006 г. Лазар Колев откраднал джиесем в столицата и бил осъден от Софийския градски съд на 4 години и половина затвор при строг режим. Според обвинителния акт вината на Колев се доказва с ДНК анализи на проби, взети от телата на двете сестри, и профила на Колев. Вероятността ДНК да е на друг човек е едно на 48 192 000 000 000, категорична е прокурор Ганчева. По делото е разпитан и съкилийник, пред когото Колев е разказал как е извършил двете убийства./Труд