Декинг

4
Добави коментар
Aquamedia
Aquamedia

Декинг

Дървото не се страхува от водата

Дървото е прекрасен материал, със свой собствен дух и излъчване. Монтирано в дома, то придава неповторимо усещане за топлина и уют – качества толкова нужни и търсени в банята.
„Тарина Дизайн“ ООД е на българския пазар от 1991 г. и е водещ дистибутор на висококачествени дървени настилки. Фирмата предлага огромно разнообразие от фабрично обработена естествена дървесина, подходяща и за влажни и мокри помещения, както и за монтаж на открито.

Импрегнацията с масла е традиционният начин да се обработва дървото, за да е влаго- и водоустойчиво. Най-често за целта се използва естествено тиково масло или такова със синтетични примеси. При монтажа на дървото в банята се препоръчва третиране от всички страни на дъската с масло, за да бъде материалът „запечатан“.

Някои производители като Haro имат собствен разработен импрегнант, с който се третират фугите между дъските. По този начин превръщат дървения под в цяла и защитена плоскост. С подходяща обработка и имрегнация в помещения с повишена влажност – бани, SPA зони, около басейни, могат да бъдат монтирани дървени подове от почти всички видове дървесина, включително традиционно познатите европейски дъб, ясен, бук и др.

В близост до водата могат да бъдат положени и повечето екзотични дървесини – тик, ироко (камбала), ипе, кумару, гарапа и др. Те притежават естествена устойчивост към влагата и след допълнителна импрегнация могат да се подлагат и на директно обливане.

Фирма „Тарина Дизайн” ООД предлага и форматирани панели от екзотична масивна дървесина, които позволяват да се монтират под душа и в зоните около басейна.
Термообработката  е една от иновационните технологии за предпазване на естественото дърво от водата. Осъществява се в специални камери.  Фасонираният материал се нагрява до 140-270ºС, при което в клетъчния строеж на дървото настъпват промени и водопоглъщателната му способност намалява драстично. Това позволява употреба му при висока влажност.

Този материал може да се използва както за облицовка на сауни и парни бани, така и за дъно на басейн! Чрез термообработката европейските дървесини постигат качествата на устойчивите тропически твърди видове.

Термодървесината – смърч, бор, бук, ясен и др., е идеален материал за различни цели – както за интериорни, така и за екстериорни приложения:
–          подови настилки: паркети и дюшемета;
–          стенни облицовки, сауни;
–          градински настилки, настилки за тераси и басейни (декинг),
–          облицовки на фасади.

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

 

 

Още информация от тази категория