Сватба, погребение и абитуриентски бал!

6
Добави коментар
homer
homer

Сватба, погребение и абитуриентски бал!
28/10/2008 | Интересно | Silveto

Сватба, погребение или.. абитуриентски бал! Кога те „ограбват“ най-много?

Вероятно абитуриентският бал на някои хора е бил или ще бъде в пъти по-пищен от сватбата им.

Когато хората чуят, че пазаруваш за сватба или погребение гледат да ти „одерат кожата“ и обявяват космически суми, които на всеки човек на свой ред ще плати, защото не може да каже „Не ме интересува!“ и да си тръгне.

От известно време към тези събития, които се случват „веднъж в живота“ бавно, но сигурно се присъедини и абитуриентският бал.

 

„Отивам в магазин за рокли, на нито една нямаше цена. Харесах си една и питам продавачката колко струва, а тя ми отвърна с въпрос: „За бал ли е?“, казах и „Да“. Очите и светната все едно видя златна мина и ми съобщи четири цифрена сума, при което и казах „Благодаря“ и напуснах тотално разочарована този магазин“.

Със сигурност, на всеки бивш абитуриент, този кратък разговор му е до болка познат, а бъдещите – тепърва ще се сблъскват с него.

 

Разбира се всеки иска да е ослепителен на бала си.

Момичетата искат прекрасна, уникална рокля, искат три чифта обувки, 2-3 тоалета (за втора вечер, за изпращането, ..), бижута (които едва ли ще сложат пак), искат гримьора и фризьора вкъщи, лимузината да е пред вратата, втората вечер да е на Хавай… Момчета: готина мацка за дама, костюм по поръчка, купон в лимузината преди бала и още и още… С други думи абитуриентите искат от всичко и по много!

 

Но заслужава ли си родителите на някои да затъват в дългове и заеми, заради една не чак толкова важна вечер, само защото ако детето му няма да бъде облечено по последния писък на модата ще му смеят!?

Оправдани ли са 2-3 хил. лв. (понякога и повече) за една вечер?

 

Все още дори и не чак толкова заможните родите правят „чудеса от героизъм“ и абитуриентите изглеждат прекрасни – като всички останали! 🙂

 

Но възможно ли е, след време баловете да се превърнат в естествен социален разделител на „имащи“ и „нямащи“!? И ако е възможно какво ще предизвика това разделение?