Кръшно Тракийско хоро се изви в Атриума на БСУ

23
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Кръшно Tракийско хоро се изви в Атриума на Бургаския свободен университет по случай Деня на административния служител.  На дългото хоро се хванаха ректорът на БСУ проф. Васил Янков, преподаватели, студенти и служители.

В програмата, която е част събитията посветени на 20-годишнината на ВУЗ-а се откроиха още демонстрации по айкидо, фехтовка и спортни танци. Това, което прикова погледите на стотиците присъстващи бе българският народен танц. Хората, изпълнени с много настроение от Клуба за народни танци предизвикаха аплаузи и възхищение.

 

Непосредствено след демонстрациите гостите се пренесоха в света на кулинарните шедьоври, сътворени от административните служители на БСУ. Пъстри великденски яйца, погачи, странджански зелник, тиквеник, кексове, сладки и соленки са само част от множеството изкушения, които съблазняваха погледите на студенти и преподаватели. 

Проявите, свързани с 20-годишнината продължават и утре, когато ще се проведе лекоатлетическа „Щафета на образованието” с участието на деца от ЦДГ „Слънце”, ОУ „Княз Борис I”, СОУ „Св. св. Кирил и Методий” и студенти. Щафетата ще започне в 10 часа пред сградата на университета.