Забъркаха Стефка Костадинова в предизборни спекулации

32
Добави коментар

Стефка Костадинова е непартийният кандидат за президент на ГЕРБ, писа читател във форума на сайта BNews. Твърдението му беше светкавично тиражирано от другите сайтове. Шефката на БОК отрича, от пресцентъра на ГЕРБ – също

Според читател на новинарския сайт BNews премиерът Бойко Борисов вече е имал не една и две срещи със Стефка Костадинова, като положил много усилия да убеди великата спортистка и прославена българка да приеме поканата му.

Накрая Стефка се е съгласила и дори вече имала подготвен предизборен лозунг за кандидатпрезидентската си кампания от името на ГЕРБ. Логото на Костадинова било:

„Нация от шампиони“.

Основен акцент в кампанията на Костадинова щял да бъде превръщането на училищата и университетите в спортни средища по модел на американските колежи.

Една от целите на кандидат-президентката на ГЕРБ – построяването с пари от оперативните програми на ЕС на огромни зали в училищата, където да се развива масов спорт, за да се върне спортната слава, здравия дух и тяло на българина, твърди читателят.

Ако това е истина, ходът е добър, коментира сайтът WebCafe, тъй като би осигурил на ГЕРБ и

евентуално спечелване на кметското място в Пловдив

срещу сегашния кмет Славчо Атанасов. Пловдив вече даде един държавен глава на България – Петър Стоянов.

Само преди ден самият премиер обяви, че вече има номиниран за кандидат-президент на ГЕРБ и той е непартийна фигура, но ще се бори за поста от името на управляващата политическа сила.

„Номинираната “ Стефка Костадинова, отрича да е провеждала разговори с Бойко Борисов, както и да е приемала. Тя е категорична, че в целия си съзнателен живот се е занимавала само със спорт и не смята да заменя попрището с политика.

„Човек си тежи на мястото“,

каза още именитата скачачка.

„Аз въобще не знам това откъде ме сполетя! Няма такова нещо.Това е несериозно. Няма да съм аз, ако приема“, шокирано реагира председателят на БОК.

Веднага след това и

от пресцентъра на ГЕРБ категорично опровергаха съобщената информация

името на Костадинова да е обсъждано като кандидат на управляващите.

Тиражираната информация е абсолютна глупост, се казва в прессъобщението.

Стефка Костадинова е именит спортист, който даде облик на България не само в Европа, но и пред цял свят, но името й не е обсъждано като кандидатура за президентския вот, категорично заявиха от партията

Източник: Bulgaria News

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели