Всички КНИГИ от 20 до 50% ОТСТЪПКА ! Антикварни Книги, Езотерика, Философия, Здравни книги, Техническа и Художествена…

39
Добави коментар
knigibg
knigibg

Strict Standards: Non-static method BlockNews::curPageURL() should not be called statically in /home/knigiabc/public_html/modules/blocknews/news.php on line 25

Strict Standards: Non-static method BlockNews::curIdEntry() should not be called statically in /home/knigiabc/public_html/modules/blocknews/news.php on line 26

Strict Standards: Non-static method BlockNews::getCustomerID() should not be called statically in /home/knigiabc/public_html/modules/blocknews/news.php on line 27

Strict Standards: Non-static method BlockNews::curPageURL() should not be called statically in /home/knigiabc/public_html/modules/blocknews/news.php on line 29

Strict Standards: Non-static method BlockNews::curIdEntry() should not be called statically in /home/knigiabc/public_html/modules/blocknews/news.php on line 30

Strict Standards: Non-static method BlockNews::getCustomerID() should not be called statically in /home/knigiabc/public_html/modules/blocknews/news.php on line 31

 

ЖИТЕН РЕЖИМ – ДИЕТАТА НА ПЕТЪР ДЪНОВ

 

Дойде най-после лятото, море, слънце, плаж… Зимата сме сложили някой друг килограм, но как да го махнем сега за една седмица?! Отговора се крие в Житния режим на Учителя Петър Дънов. Наистина ли е възможно за една седмица да свалим 4-5 килограма? – Да възможно е. В тази статия ще обесним точно, как се провежда Житния режим, колко време, откъде и как да се снабдим с хубаво, екологично чисто жито.

Ще разгледаме няколко варианта за правене на Житния режим. Първо е хубаво да знаем, че няма ограничения във времето, колко дена да го правим, дори и два дена да издържим, също е добре, ако не успеем да отслабнем, поне ще изчистим в някаква степен организма си от натрупани отрови. Който успее да издържи една седмица или десет дена, успеха му за отслабване е гарантиран – най-малко 4 килограма.

 

 

ВЪВЕДЕНИЕ

Някой източници твърдят, че е добре да се започне Житния режим след новолуние, други при пълнолуние, най-добре е всеки да намери дните за Житен режим по интуиция, можете и да ги спазите, може и да не ги спазите, но не го използвайте като повод за отлагане. По-добре да го започнете още утре, отколкото да го отлагате заради фазите на луната или по друг повод. В други източници се казва, че е хубаво да има известна подготовка.  Тъй като има много интерпретации на Житния режим, всеки трябва да си намери този вариант, който най-много му допада на организма, както физически, така и психически. Ако не правите с лекота Житния режим, а се тормозите психически и физически, то по-добре го прекратете и след време пак можете да опитате. Никакъв физически или психически натиск не трябва да упражнявате върху своето тяло. Докато правите Житния режим, трябва да се благоразположен към себе си и околните. Препоръчително е, да съчетаете Житния режим с някакъв лек спорт, ако нямате възможност да спортувате, то една разходка четери километра, ще свърши добра работа.

За самия Житен режим Учителя Петър Дънов споменава откъслечно в беседите си, повече за Житния режим е стигнало до нас, благодарение на учениците му, живеели по времето на Учителя. Желателно е, ако имате здравословни проблеми свързани със стомаха, кръвното налягане или пиете силни лекарства, преди започване на Житния режим, да се консултирате с личния си лекар. Същото така ако по време на житния режим, почвуствате замайване или друго неразположение, по-добре е да го прекратите, като при прекратяването трябва да спазвате задължително етапа на захранване на организма. В никакъв случай, не се нахвърляйте на храната следващите дни. Организма ви ще иска да възстанови бързо запасите които са му били отнети и да се презапаси, тъй като е бил подложен на стрес. И ако вие не спазите периода на захранване след като сте правили Житен режим, ще се получи обратния ефект – не само ще възстановите изгубените килограми, но и ще сложите някой друг килограм отгоре. Освен това е опасно за стомаха, който е бил подложен на определен вид храна, приемането на друга такава. Затова стриктно спазвайте режима на захранване.

По време на Житния режим, не трябва да се яде и да се пие нищо извън тези храни и напитки, които ще посочим по-долу.

 

ЖИТЕН РЕЖИМ

Ще започнем с едно препоръчително меню за Житен режим за един ден, максимално количество, като не е задължително всичко да се изяде:

100 грама Жито

2 ябълки

9 ореха

50 грама мед

билков чай

2 литра на ден вода минимум

Пиенето на вода е задължително, тъй като по време на Житния режим, не се яде сол под никаква форма и следователно няма да изпитвате нужда да пиете вода. Това обаче може да доведе до обезводняване на организма, затова изпивайте по 2 литра минимум вода, дори и да не се чувствате жадни.

Житото можете да си го разпределите на три порции за през деня, като при провеждане на Житния режим е препоръчително да не се яде след залез слънце. По принцип Учителя Петър Дънов споменава това правило, не само при Житния режим, а и изобщо, да не се консумира никаква храна след залез слънце. Комбинацията, която използвате от гореизброените продукти е според вкуса на всеки един, най-важното е да няма никакво насилие над тялото, по никакъв начин да не се насилвате да ядете едно или друго. Можете да смесвате житото с орехи, може с орехи и мед, или пък само жито и мед. Както ви е най-вкусно така го правете. Самото жито е доста безвкусно и можете да го смесвате, но не и да го солите. Задължително обаче ябълките да се ядат отделно от останалите продукти. Също така, не пийте вода или чай поне 40 минути след като сте яли абълка. Можете да пиете вместо чай, само преварена вода с мед и лимон. В чая също можете да си слагате мед, както и малко изцеден лимон за вкус. Желателно е да ядете ябълката цяла, да не бъде рязана, белена или стъргана. Докато орехите можете да ги натрошите на дребно, така ще ви е по-лесно да ги смесите с житото. Добре е да си вземете или жито за покълване или био жито, много е важен произхода на житото, да сте сигурни, че не е обработвано с химикали. Немското Био жито е по-скъпо, но за сметка на това е с гарантирано качество. В по-големите градове търсете качествено жито в природосъобразните магазини.

За самото жито се препоръчва следния метод на приготвяне:

Взимаме 100 грама жито, преваряваме чаша вода около 200 грама, слагаме житото в термус и го заливаме с горещата вода, затваряме термуса и оставяме така житото за 4 часа. При този метод, освен, че самото жито става по-бързо за ядене, тъй като горещата вода се задържа такава по-дълго време, така се запазват и по-добре качествата на самото жито, както и твърдостта му, докато ако варим житото то се разкашква и става не толкова приятно за ядене. Водата в която е било накиснато житото също е много полезна и може да я изпиете 40 минути преди преди или 40 минути след като сте яли. Не се препоръчва след като сте яли житото поне 40 минути, приемането на течности.

 

ЗАХРАНВАНЕ!

Захранването на организма трябва да започне постепенно. Например, в първия ден след прекратяване на режима, си хапнете така наречената от Учителя Петър Дънов – Англеска супа, съставляваща един картоф, един морков и една глава лук, сварени в малко вода, без да слагате мазнини и сол. На втория ден можете да си сварите 3-4 лъжици овесени ядки през деня, а следобяд да си направите малко зелена салата с един домат и с една филийка пълнозърнест хляб, без подправки. На третия ден можете да хапнете малко салата овкусена със зехтин и с една-две филийки пълнозърнест хляб или малко сварен ориз. Разковничето за запазване на килограмите е в малкото ядене след Житния режим. Колкото дена е траел Житния режим, толкова дни не трябва да ядете никакви животински продукти. Избягвайте печеното и готвеното, наблегнете на прясното, суровото и вареното. Препоръчително е поне една седмица след Житния режим, да се консумира вегетарианска храна и най-важното – малко ядене.

Учителя Петър Дънов казва за храненето: Ставайте от масата винаги малко гладни!